Koirankakat pussiin, kiitos! Pussitelineet ja Koirankakkaroskis-tarrat ilmestyivät katukuvaan

6.4.2017

Koirankakkapussitelineet sekä Koirankakkaroskis-tarrat. Molemmat ilahduttavat ylöjärveläisiä koiranomistajia tänä keväänä!

Pussitelineitä vilkkailla reiteillä

Ylöjärven katukuvaan on tänä keväänä ilmestynyt koirankakkapussiautomaatteja. TiksPac-pussitelineitä on kaikkiaan 15 ja ne asetettu reiteille, joilla liikkuu paljon koiranulkoiluttajia. Automaatteja on keskustan alueella, Metsäkylässä, Siivikkalassa sekä Vuorentaustassa.

- Pussitelineet kiinnitetään pylväisiin, kuten liikennemerkkeihin. Ne ovat rakenteeltaan melko kevyitä, joten niiden paikkoja voidaan tarvittaessa vaihtaa helposti, kertovat työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää ja koordinaattori Sari Lyytinen kaupungin tekniikka- ja ympäristöosastolta.

Pussitelineet ovat mainosrahoitteisia. Paikalliset yritykset ovat ostaneet telineistä mainospaikkoja ja saavat näin hyvää näkyvyyttä. Kaupunki ylläpitää automaatteja ja lisää niihin pusseja. Tarvittaessa myös kaupunkilaiset voivat ilmoittaa pussien loppumisesta; Teknisen keskuksen asiakaspalvelupisteen yhteystiedot löytävät jokaisesta telineestä (ks. alla).

Koirakansalle jätepussit ovat ilmaisia. Pussit ovat biohajoavia. Telineestä voi ottaa yhden pussin kerrallaan.

TiksPac-kakkapussien loppumisesta voit ilmoittaa tai muuta palautetta antaa:
tekninen.info@ylojarvi.fi
p. 050 437 1379 ark. klo 9-15

Koirankakkaroskis.fi-tarroja jaossa

Ylöjärven kaupunki on usean vuoden tauon jälkeen mukana Koirankakkaroskis.fi-tempauksessa. Kaupunki jakaa halukkaille tarroja, jotka nämä voivat kiinnittää talonsa ulkoroska-astiaan. Tarra kertoo, että roska-astian omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa sinne pussiin noukitut koirankakat.

Koirankakkaroskis-tarroja on saatavissa maksutta seuraavista toimipisteistä niiden palveluaukioloaikoina:

  • pääkirjasto Leija, Kurun kirjasto ja Viljakkalan kirjasto sekä kirjastoauto
  • kaupungintalon infopiste
  • Teknisen keskuksen asiakaspalvelupiste.

Lisätietoja: www.koirankakkaroskis.fi sekä koordinaattori Sari Lyytinen, p. 0500 719373, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Kiitos huomaavaisuudestasi!

Otathan koiraa ulkoiluttaessasi muut kulkijat sekä paikalliset asukkaat huomioon. Kerää kakat kulkuväyliltä sekä leikatuilta nurmialueilta. Älä anna koirasi merkata postilaatikoita tai portinpieliä. Jos yksi koira aloittaa, haluavat muutkin ”kommentoida” viestiä.

Hyviin tapoihin kuuluu, ettet päästä koiraasi tarpeilleen kenenkään piha-alueille tai istutuksiin. Autojen renkaatkin saa jättää merkitsemättä.

Jo yksi muista piittaamaton koiranulkoiluttaja voi pilata monen alueella liikkuvan koirakon maineen. Pidetään siis yhdessä koirakoiden puolta ja huolehditaan hyvin ympäristöstämme!

Pylväisiin kiinnitetyistä telineistä voit napata mukaasi biohajoavan koirankakkapussin.

Tällä tarralla merkitty roska-astia on koirankakkaroskis eli pientalon ulkoroskis, johon roska-astian omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa pussiin noukitut koirankakat.


 

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi