Kokeilu 31.10. asti: Kyläkyyti Ekolla matkustat ilmaiseksi ovelta ovelle Kurussa

10.10.2019 16:00

Tulevaisuudessa haja-asutusalueiden liikkumisen palvelut eivät välttämättä perustu tiukasti määriteltyihin aikatauluihin ja ennalta suunniteltuihin reitteihin. Sen sijaan kyytejä voidaan tilata älypuhelimen sovelluksella siten, että tiettyyn suuntaan matkalla olevat kerätään matkan varrelta yhteen kulkuneuvoon, joka voi olla minibussi tai tavallinen taksi.

Tätä uutta palvelumuotoa on nyt mahdollista kokeilla Kurussa ilmaiseksi 16.9.-31.10.2019. Kyseessä on Sitran rahoittama kokeilu, jonka tulokset ovat kiinnostavia myös kansainvälisesti.

Palvelu toimii ovelta ovelle eli kukin yksittäinen matkustaja voi hakea matkaa haluamastaan osoitteesta toivomaansa kohteeseen. Matka tilataan sovelluksella, jolla matkustaja pystyy seuraamaan auton lähestymistä valitsemaansa lähtöpisteeseen.

Kaikki palaute on arvokasta

Jokainen Kyyti-sovelluksella tehty kyytikysely on arvokas, sillä kokeilusta kerätty tieto helpottaa jatkossa parempien liikkumispalveluiden järjestämistä haja-asutusalueilla. Kyyti-sovellusta kannattaa siis testata, vaikka ei lopulta edes matkustaisi minnekään.

Sitran koordinoimassa kehityshankkeessa selvitetään, voiko yhteiskunnan tukemia kuljetuspalveluita ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita yhdistelemällä löytyä uusia liikkumisen ratkaisuja. Tarkoituksena on turvata kylien ja haja-asutusalueiden liikkumispalveluita ja parantaa mahdollisuuksia kulkemiseen. Pirkanmaalta kokeilussa on Kurun lisäksi mukana Vammala.

Lue lisää ja lataa Kyyti-sovellus:
www.ylojarvi.fi/kylakyyti

Lisätietoja:
Kehitysinsinööri Jussi Teronen
p. 040 687 8338, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi