Kouluvuosi käynnistyy vilkkaana 8. elokuuta: ekaluokkalaisia liki 550, lukiossa aloittaa ennätykselliset 165 uutta opiskelijaa

7.8.2019 18:00

Ekaluokkalaisia liki 550

Ylöjärvellä aloittaa torstaina 8. elokuuta koulun liki 550 ensimmäisen luokan oppilasta. Kaikkiaan perusopetuksessa on oppilaita lähes 4500.

Perusopetuksen uuden opetussuunnitelman käyttöönotto on edennyt Ylöjärvellä valtakunnallisen aikataulun mukaan: nyt uuteen opetussuunnitelmaan siirtyvät viimeisetkin peruskoululaiset eli 9.-luokkalaiset.

Tämän vuoden ekaluokkalaiset ovat ensimmäinen ikäryhmä, jotka aloittavat A1-kielen eli ensimmäisen vieraan kielen opiskelun jo ensimmäisen kouluvuotensa aikana. Ylöjärvellä A1-kieli on englanti ja sen opetus ekaluokkalaisille alkaa kevätlukukauden 2020 käynnistyessä.

Toisen pitkän kielen, vapaaehtoisen A2-kielen, ylöjärveläiset oppilaat voivat valita 4.-luokalle mennessään. Tänä vuonna espanja lisäsi suosiotaan ja sen opiskelun aloittaa nyt ennätysmäärä neljäsluokkalaisia: viisi ryhmää neljässä eri koulussa.

> Koulujen sivut

Lukiossa ennätys

Ylöjärven lukion aloittaa torstaina 8. elokuuta ennätykselliset 165 uutta opiskelijaa. Opiskelijamäärä jatkaa siis edelleen voimakasta kasvuaan, sillä opiskelijoita on 32 viime vuotta enemmän.

Yrittäjyyden erityistehtävän suosio kasvoi myös ja kaikki 40 paikkaa täyttyivät. Tänä vuonna yrittäjyyttä opiskelee yhteensä 90 opiskelijaa.

Ylöjärven lukiolla on yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävä ja se on toinen Suomen kahdesta yrittäjyyslukiosta. Ylöjärven lukio on valtakunnallisesti tunnettu myös tiimipedagogiikan uranuurtajana. Lukiossa on kaikkiaan 486 opiskelijaa. Ylöjärven lukio toimii Koulutuskeskus Valossa (Pallotie 5, Ylöjärvi).

> Ylöjärven lukion sivut

Tervetuloa uuteen kouluvuoteen, toivottavat rehtori Mari Toivonen (oik.) ja muu Vuorentaustan koulun väki kaikkien ylöjärveläisten koulujen puolesta.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi