Kurun palvelubussin voi tilata Kyyti-sovelluksella

27.5.2019 9:00

Kurun palvelubussin tilausmahdollisuudet ovat laajentuneet. Kuljetuksen voi nykyisin tilata puhelinsoiton lisäksi Kyyti-mobiilisovelluksella. Kyse on kokeilusta, joka kestää syksyyn 2019 asti.

Kyyti-sovellus ladataan älypuhelimeen puhelimen sovelluskaupasta. Matkan hinta (3,50 €/suunta) maksetaan sovelluksen kautta tilauksen yhteydessä. Matkan voi koettaa tilata heti tai mielellään ennakkoon, aikaisintaan viisi päivää ennen matkan ajankohtaa. Kurun palvelun tunnistaa Kyläkyyti-nimestä, kun haluttu reitti/matka on syötetty.

Palvelubussiliikenne on kaikille avointa, arkisin päiväaikaan tapahtuvaa ja kutsuun perustuvaa joukkoliikennettä. Palvelubussi liikennöi Kurussa ma-ke klo 8.30 - 14.30 ja to-pe klo 9.00 - 14.30.

Kurun palvelubussin voi edelleen tilata myös keskitetystä tilausnumerosta 03 5678 113.

Kurun palveluliikenne on parhaillaan osa alueellista liikkumisen kehityshanketta, jossa Ylöjärven kaupunki on mukana. Kurussa halutaan testata käytännössä sekä Kyyti-sovelluksen toimivuutta että sitä, miten keskitetty kuljetusten järjestely toimii puhelintilauksissa. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan hanke laajenee alkukesän aikana niin, että vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisia kyytejä avataan muille matkustajille.

Sitran koordinoimassa kehityshankkeessa Kuru edustaa harvaan asuttua aluetta, joka sijaitsee kasvavan kaupunkiseudun rajalla. Pirkanmaalta on Kurun lisäksi mukana Vammala. Uudenlaisia liikkumisen mahdollisuuksia testataan myös Porvoossa ja Loviisassa Itä-Uudellamaalla sekä Mikkelissä Etelä-Savossa. Kehityshankkeessa selvitetään, voiko yhteiskunnan tukemia kuljetuspalveluita ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita yhdistelemällä löytyä uusia liikkumisen ratkaisuja. Tarkoituksena on turvata kylien ja haja-asutusalueiden liikkumispalveluita ja parantaa mahdollisuuksia kulkemiseen.

Lisätietoja:
Kehitysinsinööri Jussi Teronen, Ylöjärven kaupunki, p. 040 687 8338, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

www.ylojarvi.fi/palveluliikenne 
www.sitra.fi

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi