Kurussa käynnistyy palveluliikenteen kokeilu

18.2.2019 16:00

Ylöjärven kaupunki on mukana Sitran rahoittamassa alueellisessa kehityshankkeessa, jossa kokeillaan uusia tapoja järjestää liikkumisen palveluita harvaan asutuilla alueilla.

Ylöjärvellä kokeilu koskee Kurun palveluliikennettä. Kokeilu käynnistyy 4.3. ja päättyy syksyllä 2019.

Kokeilun myötä Kurun palvelubussin tilausnumero muuttuu 4.3.2019. Uusi numero on 03 5678 113. Puhelu menee Tuomi Logistiikan Kuljetustenohjauskeskus Kuohkeen. Tilausta ei siis tehdä enää soittamalla kuljettajalle.

Tilausaika on aikaisempaa laajempi ja tilaukset voi tehdä Kuohken toiminta-aikojen puitteissa ma-la klo 6.00-21.45 ja su klo 7.15-21.45.

Menomatkan tilaus tulee tehdä viimeistään tuntia ennen matkan alkua ja paluumatkan tilaus viimeistään 30 minuuttia ennen. Autoa tulee olla odottamassa viisi minuuttia ennen sovittua aikaa.

Lankapuhelimesta soitettaessa puhelu maksaa normaalin paikallispuhelumaksun ja matkapuhelimesta soitettaessa oman operaattorin sopimuksen mukaisen puheluhinnan. Jonotusaika on maksullinen.

Palvelubussin liikennöintiajat eivät muutu nykyisestä. Palvelubussi liikennöi Kurussa joka arkipäivä: ma-ke klo 8.30 - 14.30 ja to-pe klo 9.00 - 14.30. Myöskään matkan hinta ei muutu vaan se on edelleen 3,50 euroa/suunta. Palveluliikenne on kaikille avointa, mutta erityisesti liikkumisrajoitteisille, esimerkiksi vanhuksille ja vammaisille, suunnattua joustavaa joukkoliikennettä.

Kurun kokeilun avulla halutaan testata, kuinka keskitetty kuljetusten järjestely toimii. Myöhemmin kokeilun aikana matkan voi tilata ja maksaa erityisellä Kyyti-sovelluksella, joka on ladattavissa puhelimen sovelluskaupasta. Myös tästä halutaan käytännön kokemuksia ja palautetta.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan kokeilu laajenee kevään ja alkukesän aikana niin, että vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisia kyytejä avataan muille matkustajille.

Sitran kehityshankkeessa Kuru edustaa harvaan asuttua aluetta, joka sijaitsee kasvavan kaupunkiseudun rajalla. Pirkanmaalta on Kurun lisäksi mukana Vammala. Uudenlaisia liikkumisen mahdollisuuksia testataan myös Porvoossa ja Loviisassa Itä-Uudellamaalla sekä Mikkelissä Etelä-Savossa. Kehityshankkeen avulla halutaan selvittää, voiko yhteiskunnan tukemia kuljetuspalveluita ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita yhdistelemällä löytyä uusia liikkumisen ratkaisuja. Tarkoituksena on turvata kylien ja haja-asutusalueiden liikkumispalveluita ja parantaa mahdollisuuksia kulkemiseen.

Lisätietoja:

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi