Pentti Sivunen johtamaan Pirkanmaan sote-uudistuksen valmistelua

11.2.2015

Kunnallisneuvos Pentti Sivunen Ylöjärveltä ryhtyy johtamaan sote-uudistukseen liittyvää Pirkanmaan tuottamisvastuualueen valmistelua. Pirkanmaan 26 kunnan edustajat nimittivät Sivusen projektinjohtajaksi Tampereella 10.2. pidetyssä kokouksessa.

Sivunen nimitettiin tehtävään yksimielisesti. Hän on toiminut 38 vuotta erilaisissa kuntien johtotehtävissä Seinäjoella ja Ylöjärvellä. Hänellä on myös lukuisia maakunnallisia ja valtakunnallisia luottamustehtäviä.

Jos sote-uudistus etenee valtakunnan tasolla suunnitellussa aikataulussa, Sivunen aloittaa projektin 1.3.2015 ja on tehtävässään vuoden 2016 loppuun saakka.

Projektissa valmistellaan tuottamisvastuualuetta, joka tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut 26 kunnan asukkaalle. Projektissa määritellään perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon palvelujen organisoiminen, integraatio ja palveluketjujen toteutus. Projektissa valmistellaan myös keskitetyn, alueellisen ja paikallisen tason toimintamallit sekä tuleva organisaatiorakenne ja johtamisjärjestelmä.

Projektijohtaja toimii ohjausryhmän alaisuudessa. Ohjausryhmään kuuluvat Pirkanmaan kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajat. Puheenjohtajana on Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Projektin varsinaista toimintaa johtaa johtoryhmä, johon kuuluvat Pirkanmaan kunnanjohtajat ja sairaanhoitopiirin johtaja.

Tiedote on julkaistu Tampereen kaupungin sivuilla 10.2.2015. Teksti: Tuula Ala-Honkola.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi