Pirkanmaan Jätehuollon ekopisteet uudistuvat

28.9.2017

Pirkanmaan jätehuolto 28.9.2017

Syksyn aikana Tampereella ja lähikunnissa uudistetaan 39 ekopistettä. Pisteisiin voi tuoda kodin lajiteltuja hyötyjätteitä: lasi- ja kartonkipakkauksia, metallia ja paperia.

– Ekopisteille tulee uudet keräysastiat, joihin saadaan mahtumaan aikaisempaa suurempi jätemäärä kerralla. Kartonkipakkauksille ja paperille on omat astiat, lasi ja metalli lajitellaan omille puolille sisältä jaettuun astiaan. Astiat tyhjennetään nosturiautolla, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala.

Ekopisteiden ulkoasu on uusi ja siisti. Säiliömallisessa keräysastiassa on kuvalliset opasteet jätteiden lajittelun avuksi. Ulkoasun yhdenmukaisuus helpottaa ekopisteen tunnistamista.  

– Uudistettujen pisteiden toivotaan kannustavan lajitteluun ja lähiympäristön siisteyteen. Huonekalut, sähkölaitteet ja muut isot romut kuuluvat jäteasemille tai jätteenkäsittelykeskuksiin, kertoo Tero Haapala.

Pirkanmaan Jätehuollon ekopisteet sijaitsevat lähellä asuinalueita ja pisteet löytyvät karttapalvelusta www.kierrätys.info.

Lajitteluohjeet

Lasipakkaukset: lasipurkit ja -pullot

Kartonkipakkaukset: pahvilaatikot, maito- ja mehutölkit, muro- ja keksipaketit, paperipussit ja -kassit, pitsalaatikot, munakennot, kartonkiset kertakäyttöastiat, paperirullien hylsyt

Metalli: säilyketölkit, pantittomat juomatölkit, metallikannet, -korkit ja -sulkimet, alumiinivuoat, -foliot ja -kannet, tyhjät maalipurkit, paineettomat aerosolipullot

Paperi: sanoma- ja aikakauslehdet, mainosposti, kirjekuoret, kopio- ja tulostepaperit

Pirkanmaan Jätehuollon palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejätepisteet ja ekopisteet, paikalliset jäteasemat sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukset. Verkostoa täydentävät muun muassa Repe&Romu -kierros sekä jätehuollon palveluneuvonta. 

Ekopisteiden uudet keräysastiat

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi