Pitkäjänteinen työ toi Ylöjärvelle Pirkanmaan elinvoimakuntapalkinnon

18.1.2018 14:00

Ylöjärvi on Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2018. Palkinto ja nimike luovutettiin Ylöjärvelle keskiviikkona 17. tammikuuta Lempäälässä järjestetyssä tilaisuudessa.

-  Pirkanmaan elinvoimakunta -palkinnon saaminen on tunnustus Ylöjärven pitkäjänteiselle työlle yrittäjäystävällisyyden ja elinvoimatekijöiden kehittämisessä. Palkinto osoittaa, että olemme oikealla tiellä, toteaa kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.

-  Ylöjärvellä on vahva yritystoimintaympäristö ja haluamme kehittää paikkakuntaa yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Yrittäjyys tuo työpaikkoja, palveluja ja hyvinvointia meille kaikille, painottaa kaupungin elinkeinoyhtiön Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki.

Elinvoimakuntanimikkeen taustalla on Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan liiton järjestämä kilpailu, jossa kunnat ja yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset arvioivat yhdessä kunnan toiminnan yritysmyönteisyyttä ja elinvoimatekijöitä.

Palkitsemisperusteissa todetaan, että Ylöjärvi oli vahva kaikilla kilpailun osa-alueilla. Kaupunki on myös valtakunnallisesti noteerattu yrittäjyyskasvatuksen saralla. Lisäksi Ylöjärvi on viimeisen vuoden aikana kehittänyt useita hyviä käytäntöjä, jotka on mahdollista ottaa käyttöön muissakin kunnissa.

Ylöjärven kaupungin keskeinen tavoite on olla yritysmyönteinen. Kaupunki käynnisti viime vuonna Yritysmyönteinen Ylöjärvi -valmennusohjelman henkilöstölleen. Tavoitteena on valmentaa henkilöstöä kunnan roolin muuttumiseen.

- Sote- ja maakuntauudistus muuttaa kuntien roolia palvelukunnasta kohti elinvoimakuntaa. Kunnat erilaistuvat ja profiloituvat aiempaa enemmän. Tämä lisää kuntien välistä positiivista kilpailua, kuvailee muutosta kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.

Ylöjärvi on aloittanut myös päätösten yritysvaikutusten arvioinnin. Yrittäjien ja kaupungin edustajien muodostama arviointiryhmä käsittelee monipuolisesti kaupungin kehittämiseen liittyviä asioita kuten esimerkiksi maapolitiikkaa.

- Tavoitteena on tukea Ylöjärven mainetta yritysystävällisenä kaupunkina sekä vahvistaa entisestään vuoropuhelua kaupungin ja yrittäjäyhdistysten kesken, taustoittaa Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki.

Ylöjärven lukio on valtakunnallisen erityistehtävän saanut yrittäjyyslukio elokuusta 2018 alkaen. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävä on vain kahdella lukiolla Suomessa. Ylöjärven lukio on toteuttanut yrittäjyyskasvatusta jo 12 vuotta Y-linjan kautta.

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun järjestävät yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto. Kilpailuun osallistuivat kaikki Pirkanmaan kunnat. Ylöjärven jälkeen toiselle sijalle tuli Lempäälä. Kolmas sija jaettiin Hämeenkyrön, Parkanon ja Pälkäneen kesken. Lisäksi Urjala palkittiin kuntana, joka oli vuoden 2017 aikana parantanut eniten omaa elinvoima-asemaansa.

Lisätietoja

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto, p. 040 133 4550, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki, p. 050 351 6507, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

 

 

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi