Talousarvio 2018 ja tulevien vuosien kaupunkistrategia puhuttivat asukasillassa

13.10.2017 10:30

Millaiset ovat Ylöjärven talousnäkymät? Mitä vuoden 2018 talousarvioeuroilla saa? Miten syntyy kaupungin uusi strategia?

Näitä kysymyksiä pohdittiin asukaslautakunnan järjestämässä asukasillassa torstaina 12.10.2017. Asukasilta oli osa kaupungin ensi vuoden talousarvion valmistelua. Illan toisena aiheena oli Ylöjärven uuden kaupunkistrategian valmistelu. Yleisöä oli paikalla nelisenkymmentä.

Parituntinen keskustelu koostui viranhaltijoiden alustuksista sekä yleisön kysymyksistä ja kommenteista. Yleisön joukossa oli muutamia kylä- ja omakotiyhdistysten edustajia, jotka pitivät puheenvuoron yhdistyksen nimissä.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto loi yleiskatsauksen kaupungin ensi vuoden talousarvioon. Hän totesi, että talousarviota on voitu valmistella ilman leikkaus- ja sopeutussuunnitelmia. Kaupunginjohtaja kertoi, että perusopetukseen ollaan ohjaamassa lisärahoitusta noin 500 000 euroa.

Talousjohtaja Juha Liinavuori kävi omassa alustuksessaan läpi talouden yleisiä näkymiä sekä kaupunginhallituksen antamia linjauksia talousarvion valmistelulle. Valmistelussa on lähdetty siitä, että kunnallisveroprosenttia ei nosteta. Investointitaso pidetään kohtuullisena.

Kehitysjohtaja Riku Siren kertoi Ylöjärven uuden kaupunkistrategian valmistelusta. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää uudesta strategiasta keväällä 2018. Strategiaprosessiin kuuluu myös kaupunkilaisten kuuleminen, joka ajoittuu ensi talveen.

Kysymyksiä laidasta laitaan

Yleisön kysymykset ja kommentit käsittelivät laajasti kaupungin palveluja. Liikenneturvallisuus ja katuvalaistus kirvoittivat useita kommentteja, samoin Räikän talon tulevaisuus. Tekninen lautakunta käsittelee katuvalaistusasioita marraskuussa. Räikän talon peruskorjauksen kohtalo ratkeaa kaupungin talousarviokäsittelyn yhteydessä kaupunginvaltuustossa 6. marraskuuta.

Illan aikana keskusteltiin myös bussiyhteyksistä Eloon, sydänsairaiden hoidosta ja seurannasta, Emminkammarin tulevaisuudesta sekä perusopetuksen tilasta. Myös kaupungin velka herätti kysymyksiä. Kaupungin strategiasta toivottiin eräässä puheenvuorossa sellaista, että se koskettaa eli ei ympäripyöreää vaan selkeästi linjaavaa.

Asukasillassa yleisön kysymyksiin vastasi koko kaupungin johtoryhmä eli em. alustajien lisäksi sivistysjohtaja Matti Hursti, elinvoimajohtaja Pauli Piiparinen ja terveys- ja sosiaalijohtaja Anne Santalahti.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi asukaslautakunnan puheenjohtaja Ossi Sippola.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2018 talousarviosta ja vuosien 2018-2020 taloussuunnitelmasta 6. marraskuuta. Kokous pidetään valtuustosalissa kaupungintalolla ja se alkaa kello 12. Kaupunginvaltuuston kokoukset ovat kaikille avoimia tilaisuuksia.

> Tietoa Ylöjärven kaupungin taloudesta
> Asukaslautakunta

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi