Uutta! Nyt voit lainata Ylöjärvi-pyörän Leija-kirjastosta

17.6.2020 11:00

Punakeltaiset Ylöjärvi-pyörät tulivat osaksi katukuvaa

Ylöjärvellä on otettu käyttöön lainattavat Ylöjärvi-pyörät. Kyse on kaupungin Työvalmennuskeskus Valpron ja pääkirjasto Leijan yhteisestä kokeilusta, joka alkoi 15.6. ja päättyy 30.9.2020.

Ylöjärvi-pyörän kypärineen voi lainata kirjastokortilla Leijasta. Laina-aika on yksi viikko. Pyöriä on kaikkiaan kymmenen. Kaikki pyörät ovat uusia ja aikuisten kokoa. Lainaajan tulee olla vähintään 15-vuotias. Punakeltaiset pyörät vastaavat väritykseltään Ylöjärven vaakunaa.

Pyörien lainaaminen on helppoa: lainaaja saa kirjaston tiskiltä kaksi avainta, toisen pyörään, toisen kypärälokerikkoon. Kypäräkaappi sijaitsee kirjaston sisätiloissa ja pyörät telineessä kirjaston edustalla. Pyörä kypärineen palautetaan laina-ajan puitteissa takaisin kirjastoon sen aukioloaikana. Lainapyöriä ei voi varata eikä niiden lainaa voi uusia.

Työvalmennuskeskus Valpro vastaa pyörien huollosta. Valpron väki huolehtii myös kypärien desinfioinnista jokaisen lainauksen jälkeen.

Eloa, iloa ja kestävää kehitystä

Ylöjärvi-pyörät ovat osa kaupungin Hinku-työtä eli tavoitetta olla hiilineutraali kunta. Lainauskokeilulla halutaan kannustaa pyöräilyyn ja kestävään kehitykseen. Lisäksi pyörillä halutaan tuoda väriä ja elävyyttä kaupungin keskustaan.

Valpro kunnostaa käytettyjä pyöriä

Työvalmennuskeskus Valpro ottaa mielellään vastaan käytöstä poistettuja pyöriä, joita se kunnostaa uudelleen käyttöön. Pyörät myydään korjauskustannusten hinnalla kierrätyspaja Kiertoliikkeessä. Kiertoliike avaa ovensa koronasulun jälkeen keskiviikkona 1. heinäkuuta.

Alun perin myös Ylöjärvi-pyörien piti olla kunnostettuja vanhoja pyöriä, mutta turvallisuuden ja vastuukysymysten takia päädyttiin uusiin polkupyöriin.

Yhteystiedot

Pääkirjasto Leija
Koivumäentie 2, Ylöjärvi
Avoinna kesällä 16.8.2020 asti ma-pe klo 10-19

Kierrätyspaja Kiertoliike
Toimintatie 4, Ylöjärvi
Avoinna 1.7.2020 alkaen ma-to klo 9.30-15 ja pe klo 8.30-12

Mikko Hämäläinen ja Jyrki Jokinen Työvalmennuskeskus Valprosta asettelivat Ylöjärvi-pyörät telineeseen Leijan pääoven viereen.
Kypärälokerikko on pyörien tapaan punakeltainen. Kypärät desinfioidaan jokaisen lainauksen jälkeen. Jyrki Jokinen Valprosta kokeilee kypärää, vieressä kirjastotoimenjohtaja Liisa Nikkilä.
Pyöräily edistää kestävää kehitystä ja Ylöjärvi-pyörät ovat osa kaupungin ilmastotyötä.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi