Uutta! Yhdestä numerosta tietoa kaikista ikäihmisten palveluista

16.10.2017

Ikäneuvo – Ikäihmisten neuvontapuhelin
040 733 3949 arkisin klo 8.30–16.00

Ylöjärvellä on otettu käyttöön ikäihmisten neuvontapuhelin, Ikäneuvo. Pirkanmaalla 14 kunnan yhteinen neuvontanumero avautui maanantaina 2.10.2017. Ylöjärvellä avataan lokakuun aikana myös Lähitori, jossa voi tavata muita ikäihmisiä sekä saada neuvontaa ja ohjausta kasvokkain.

Ikäneuvon numeroon 040 733 3949 voi soittaa kaikissa ikäihmisiin liittyvissä asioissa, niin pienissä kuin isoissakin arjen pulmissa. Sieltä voi kysyä, mitä harrastusmahdollisuuksia on lähialueella tai mistä saa kotiin siivousapua. Samasta numerosta saa apua myös silloin, kun on huolissaan omasta tai iäkkään läheisen kotona pärjäämisestä.

Ikäneuvosta saa tietoa sekä yksityisistä että oman kunnan julkisista palveluista. Tästä tarjonnasta voi valita itselleen sopivat palvelut yhdessä asiakasohjaajan kanssa. Tarvittaessa asiakas ohjataan kotihoidon piiriin. Neuvontapuhelimeen vastataan arkisin kello 8.30–16.00.

Lähitori on ikäihmisten kohtaamispaikka; Ylöjärven Lähitori avataan lokakuun lopulla

Lähitorit ovat paikallisia ikäihmisten kohtaamispaikkoja ja neuvontapisteitä. Lähitorilla voi osallistua monenlaiseen toimintaan, viettää aikaa ja tavata muita ikäihmisiä. Sieltä saa myös kasvokkain neuvontaa ja ohjausta arjen eri tilanteisiin. Ylöjärvellä Lähitori-toimintaa on eri puolilla kuntaa, mm. porinapiirien muodossa ja Ikäpiste-neuvontapalveluna.

Kiintopisteenä Ylöjärven kaikille Lähitorin toiminnoille tulee olemaan Soppeensydämessä oleva Emminkammarin toimintatila (Rantajätkäntie 2 B 30, sisäänkäynti sisäpihan B-rapusta).

Ylöjärven Lähitori aloittaa toimintansa lokakuun viimeisellä viikolla. Aukioloajat ovat ma klo 9-11, ti klo 9-11, to klo 10-12 ja pe klo 13-15. Lähitorivastaavana toimii Miia-Sarika Sarkkinen, p. 050 5969 086, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi. Lähitorin ohjaajana Emminkammarissa toimii Marja Myllymäki, p. 040 133 4845, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Ylöjärven Lähitori löytyy myös Facebookista.

Neuvontanumero ja Lähitori ovat Ikäneuvo-hankkeen kokeiluja

Ikäihmisten neuvontanumero otetaan käyttöön sekä Lähitoreja avataan Akaan ja Urjalan yhteistoiminta-alueella, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alueella, Sastamalan ja Punkalaitumen yhteistoiminta-alueella, Valkeakoskella ja Ylöjärvellä. Tampereella on jo vuosia ollut käytössä vastaavanlainen ikäihmisten neuvontanumero sekä lähitoreja eri kaupunginosissa.

Neuvontapuhelin sekä Lähitorit ovat Ikäneuvo-hankkeen kokeiluja. Hankkeessa kehitetään Pirkanmaalle yhteinen ikäihmisten neuvonnan ja asiakasohjauksen toimintamalli. Muita maakunnallisia kokeiluja tehdään muun muassa asiakasohjauksessa, kotikuntoutuksessa ja omaishoidon tukemisessa. Hanke on osa hallituksen kärkihanketta "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa" (I&O).

Ikäneuvo-hanke

Lisätietoja

Pirkanmaan Ikäneuvo-hanke
Projektipäällikkö Essi Mäki-Hallila
p. 040 806 3192, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Ikäneuvo-hanke Ylöjärvellä

Hoito- ja kuntoutumispalvelujen johtaja Anu Kallio
p. 050 540 1094, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Vanhustyön johtaja Sirpa Ellala
p. 050 523 2091, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

> Ikääntyneiden palvelut Ylöjärvellä

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi