Valtuusto hyväksyi kaupunkiseudun uuden strategian

6.2.2017 18:05

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi osaltaan Tampereen kaupunkiseudun uuden strategian kokouksessaan 6.2.2017. Valtuusto hyväksyi päätökseen ponnen, jossa esitetään jatkoselvittelyissä kiinnitettävän huomiota mm. lähiruoan asemaan.

Strategian visiona on ”Tampereen kaupunkiseutu - Yhdessä tekemisen edelläkävijä ja kansainvälinen älykkään kasvun keskus”.

Strategian pääviestit ovat 1) lisää kilpailukykyä, 2) kasvulle kestävä rakenne ja 3) hyvinvoiva yhteisö.

Strategiassa kiinnitetään huomiota myös seutuyhteistyön pelisääntöihin, jotka tukevat vapaaehtoiselle pohjalle rakentunutta ja kevyesti hallinnoitua yhteistyötä. Pelisäännöt korostavat avoimuutta ja luottamusta, hyötyjen arviointia, kuntien aktiivisuutta sekä maakuntayhteistyötä.

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia kuvaa kaupunkiseudun kuntien tahtoa ottaa vastuuta alueensa kehittämisestä ja elinvoimasta maakuntakehyksessä. Se konkretisoi kuntien uutta elinvoimatehtävää käytännön kehittämiskokonaisuuksiksi.

Tampereen kaupunkiseudun strategia on Suomen ensimmäisiä strategisia asiakirjoja kaupunkiseutujen ja uusien maakuntien työnjaon pohdinnasta.

> Kaupunginvaltuusto 6.2.2017
> Tampereen kaupunkiseutu

Tampereen kaupunkiseutuun kuuluu kahdeksan kuntaa: Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

 

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi