Ylöjärven kaupungin kotisivujen uudistaminen käynnistyy, uusi sivusto julkaistaan keväällä 2020

30.9.2019 7:30

Koronaviruspandemian vuoksi sivustouudistuksen aikataulu muuttuu ja uuden sivuston julkaisu siirtyy syksyyn 2020. [30.3.2020]

Ylöjärven kaupungin kotisivujen (www.ylojarvi.fi) uudistaminen käynnistyy tänä syksynä. Uusi sivusto julkaistaan keväällä 2020. Tavoitteeksi on asetettu huhtikuu.

Verkkosivustoratkaisun toimittaa Cubescom Oy, joka voitti keväällä järjestetyn tarjouskilpailun. Uusi sivusto toteutetaan yrityksen kehittämällä eMedia Enterprise -järjestelmällä.

Sivustouudistusta ohjaa käyttäjiltä aiemmin saatu ja prosessin aikana kerättävä palaute sekä julkista verkkopalvelua koskevat suositukset ja säädökset. Uuden sivuston tulee täyttää digitaalisia palveluja koskevan lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin vaatimukset.

Ylöjärven nykyinen sivusto on julkaistu vuonna 2014.

Tällaiset sivut haluamme

Kilpailutuksessa uuden sivuston keskeisiksi periaatteiksi määriteltiin seuraavat asiat:

 • Tiedot löytyvät helposti. Verkkopalvelu on ennen kaikkea tietopalvelukeskus. Hakutoiminnallisuuden on oltava hyvä ja tehokas. Tavoitteena on, että hyvin toimiva haku voisi osin korvata raskaita valikkorakenteita.
   
 • Verkkopalvelu suunnitellaan mobiili edellä. Hyvä käyttökokemus älypuhelimella on erittäin tärkeää. Taitto suunnitellaan responsiiviseksi niin, että se mukautuu mahdollisimman hyvin mobiililaitteille. Navigaatioratkaisut suunnitellaan eri päätelaitteiden (älypuhelin, tabletti, pöytäkone) selainleveyden mukaan.
   
 • Verkkopalvelun ylläpito ja päivittäminen on helppoa. Sisällöntuotanto sekä sivuston hallinta ja ylläpito sujuvat vaivattomasti ja nopeasti. Ylläpitonäkymä on selkeä. Toistuvat tiedot ja tiedostot syötetään vain yhteen paikkaan. Käyttöoikeuksia on mahdollista rajata joustavasti.
   
 • Verkkopalvelu on asiakaslähtöinen. Sisällöntuotannossa pyritään purkamaan organisaatiolähtöistä esitystapaa ja lähtemään liikkeelle käyttäjien tiedontarpeesta ja kysymyksistä.
   
 • Laskeutumissivut ovat keskeinen osa verkkopalvelun rakennetta. Kullekin palvelukokonaisuudelle sekä valituille kohderyhmille luodaan yhteenvetosivu, josta löytyy kaikki palveluun liittyvä keskeinen sisältö kuten esimerkiksi ajankohtaiset asiat, tyypilliset haut, uutiset, yhteystiedot, toimipaikat, tapahtumat, osallistumis- ja vaikutusmahdollisuudet.
   
 • Asiointi nivotaan osaksi verkkopalvelua. Asiakas saa sivustolla vieraillessaan sujuvan palvelukokemuksen. 
   
 • Verkkopalvelu on saavutettava. Palvelu toteuttaa WCAG-ohjeiston AA-tason vaatimukset.
   
 • Verkkopalvelu on teknisesti toimiva. Sivusto on vakaa ja tietoturvallinen ja toimii nopeasti.

Lisätietoja ja palaute

Tiedottaja Tiina Helminen, p. 050 437 1247, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi