Ylöjärven kaupunki ottaa käyttöön Vessapassin

4.12.2018 20:00

Ylöjärven kaupunki ottaa useissa toimipisteissään käyttöön Vessapassin. Kaupunki huomioi Vessapassin kaupungintalolla, kirjastoissa, terveyskeskuksessa sekä Urheilutalolla. Aloitteen Vessapassin käyttöönotosta teki Ylöjärven vammaisneuvosto.

Ylöjärven kaupunki ottaa Vessapassin käyttöön IBD-viikolla 1.-7.12.2018. Teemaviikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista (IBD) ja muistuttaa, etteivät kaikki sairaudet näy ulospäin.

IBD eli tulehdukselliset suolistosairaudet yleistyvät voimakkaasti Suomessa; joka vuosi yli 2 000 ihmistä saa IBD-diagnoosin. Sairastuneita on jo lähes 50 000. Ylöjärvellä sairastuneita on noin 300.

Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksia, endometrioosia, suolistosyöpää, neurosairauksia, eturauhasyöpää, gynekologisia syöpiä, rakkosyöpää ja neuroendokriinisiä kasvaimia sairastavien mahdollisuutta päästä lähimpään vessaan. Sairauksien oireisiin voi kuulua suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö, jonka seurauksena sairastuneet ovat pakotettuja välittömiin WC-käynteihin. Tietoisuus Vessapassista laajentaa sairastuneiden elinpiiriä ja parantaa näin heidän elämänlaatuaan.

Vessapassi kuuluu seuraavien järjestöjen jäsenetuihin: Crohn ja Colitis ry, Endometrioosiyhdistys ry, Colores ry, Neuroliitto sekä Syöpäjärjestöt tiettyjen syöpien osalta. Vessapassi on edellä mainittujen järjestöjen jäsenkortin yhteydessä.

Vessapassitarralla merkittyjen toimipisteiden WC-tilat ovat avoimia ja kaikkien saatavilla. Vessapassitarra WC-tilan ovessa kertoo muille käyttäjille, että Vessapassin omaavalla on sairautensa puolesta tarve päästä välittömästi lähimpään vessaan.

Lisätietoa Vessapassista:

  • Hyvinvointikoordinaattori (vs.) Laura Tyyskänen, p. 050 437 1235, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
  • www.vessapassi.fi

 

Meillä käy Vessapassi. Tällaisia tarroja löytyy pian seuraavista kaupungin kiinteistöistä: kaupungintalo, kirjastot, terveyskeskus ja Urheilutalo. Vessapassin tarkoituksena on lisätä yleistä tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista (IBD) ja helpottaa sairastavien mahdollisuutta päästä lähimpään vessaan. Suomessa vietetään IBD-viikkoa 1.-7.12.2018. Aloitteen vessapassin käyttöönotosta kaupungin kiinteistöissä teki Ylöjärven vammaisneuvosto.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi