Ylöjärvi sai uudet matkailusivut, myös matkailuesite uudistuu

20.4.2017

Tervetuloa Ylöjärvelle!

Ylöjärven upouusi matkailusivusto www.visitylojarvi.fi on avattu. Sivusto tarjoaa käytännönläheisiä matkailuvinkkejä kaikille Ylöjärvestä kiinnostuneille, niin vieraille kuin omallekin väelle.

Sivusto palvelee sekä suomeksi että hieman suppeammassa muodossa englanniksi.

- Kansainvälisyyteen kannattaa nyt panostaa. Suomen vetovoima matkailumaana on kasvanut. Hiljaisuus ja puhtaus, jotka meitä täällä Ylöjärvelläkin ympäröivät, vetoavat ulkomaisiin matkailijoihin, etenkin aasialaisiin, kertoo elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu Ylöjärven kaupungin elinkeinoyhtiöstä, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:stä.

Tiina Rinne-Järvensivu toivoo, että paikalliset yrittäjät ovat häneen aktiivisesti yhteydessä, jos heidän palveluissaan tapahtuu muutoksia. - Näin sivuston tiedot pysyvät ajan tasalla jatkossakin.

Kaupungin vuosittainen matkailuesite uudistuu niin ikään tänä keväänä. Esite ilmestyy huhtikuussa. Sitä tulee jakoon mm. kirjastoihin, kauppakeskus Eloon sekä kaupungin matkailuinfoon ABC Teivoon. Esitteestä tehdään ensi kertaa myös digijulkaisu, joka toimii näppärästi mobiililaitteissa.

- Perinteinen painettu esite pitää vielä toistaiseksi hyvin pintansa, ja se tekee hyvin kauppansa esimerkiksi  messuilla ja tapahtumissa, elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu toteaa.

Messuja ja koulutuksia

Ylöjärven kaupunki näkyy seuraavaksi Kotimaan matkailumessuilla 21.-23. huhtikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa (www.supermessut.fi).

- Olemme samalla osastolla - E32 - Vihreä Sydän Matkailuyrittäjät ry:n kanssa. Yhteistyö yrittäjien kanssa on läheistä, kertoo Tiina Rinne-Järvensivu, joka toimii myös Vihreän Sydämen sihteerinä.

Vihreä Sydän koostuu valtaosin ylöjärveläisistä luonto- ja maaseutumatkailuyrityksistä; jäseniä on reilu 50.

- Yhdistyksen toiminta on herättänyt kiinnostusta myös muissa matkailualan toimijoissa ympäri Pirkanmaata. Ajoittain saamme yhteydenottoja myös kauempaa tahoilta, jotka haluavat kuulla yhteistyömme tuloksista. Teemme myös läheistä yhteistyötä toisen matkailuyhdistyksen, Pirkanmaan Matkailu ry:n, kanssa. Verkostoituminen ja yhteismarkkinointi ovat tärkeitä asioita ja yhdessä toimien saamme aikaan hyvää pöhinää.

Esimerkki hyvästä yhteistyöstä oli yrittäjille suunnattu Aasialainen tapakulttuuripäivä -koulutus Teivon ravikeskuksessa maaliskuussa. Koulutuksen ideoivat yhdessä nimenomaan Vihreä Sydän Matkailuyrittäjät ja Pirkanmaan Matkailu.

- Kiinalaisten ja japanilaisten matkailijoiden määrä lisääntyy Suomeen tulevista ulkomaalaisista matkailijaryhmistä eniten. Muumimuseon avaus kesäkuussa tuo mm. japanilaisia matkailijoita Tampereen seudulle. Yrittäjien on hyvä olla tietoisia asiakkaidensa kulttuuritaustoista ja kiinnostuksen kohteista. Omia ja yrittäjien yhteisiä tuotepaketteja kannattaa miettiä kullekin kohderyhmälle kiinnostavaksi.

Kiinnostavia hankkeita

Iso harppaus Ylöjärven matkailulle on myös Jutta Gustafsbergin Kuru resort -hanke, joka tuo laadukkaat majoituspalvelut sekä hyvinvointikeskuksen keskelle Kurun metsää.

- Kohde kiinnostaa varmasti niin ulkomaalaisia kuin kotimaisiakin liikematkailijoita sekä yksittäisiä kävijöitä. Investointina hanke on merkittävä ja hyvin kiinnostava myös valtakunnallisesti nimekkään bisnesnaisen pyörittämänä. Matkailu on kasvava ala, ja yleisen taloustilanteen piristymisen myötä voimme positiivisin mielin odottaa myös muita matkailuinvestointeja Ylöjärvelle, uskoo elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu.

www.visitylojarvi.fi
www.vihreasydan.fi
Vihreä Sydän Matkailu Facebookissa

Elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu
p. 050 351 8210, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Matkailuesite ja matkailusivusto muodostavat toisiaan täydentävän kokonaisuuden. Esite ilmestyy huhtikuussa.

 

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi