Yritysmyönteinen Ylöjärvi -teema valmentaa henkilöstöä kunnan roolin muuttumiseen

7.2.2017

Ylöjärven kaupunki käynnistää tänä vuonna Yritysmyönteinen Ylöjärvi -valmennusohjelman henkilöstölleen. Tavoitteena on valmentaa henkilöstöä kunnan roolin muuttumiseen.

- Sote- ja maakuntauudistus muuttaa kuntien roolia palvelukunnasta kohti elinvoimakuntaa. Kunnat erilaistuvat ja profiloituvat aiempaa enemmän. Tämä lisää kuntien välistä positiivista kilpailua, kuvailee suurta muutosta kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto.

Toimintaympäristön muutos tarkoittaa sitä, että yritysmyönteisyyden ja sisäisen yrittäjyyden merkitys kasvaa kuntien toiminnassa.

- Esimiesten ja henkilöstön valmennuksella haluamme auttaa työntekijöitä ottamaan tämän muutoksen vastaan, Sorvanto painottaa.

Kaupunginjohtaja muistuttaa, ettei yritysmyönteisyys ole vain kuluvan vuoden asia vaan pitkäkestoinen teema. Tavoitteena on vuoropuhelun lisääminen kunnan ja elinkeinoelämän välillä, asiakaslähtöisyyden kehittäminen ja palveluhenkisyyden edistäminen.

Valmennusohjelma tarkoittaa esimerkiksi yrittäjäyhdistystapaamisia ja yritysvierailuja sekä esimies- ja henkilöstövalmennuksia yritysmyönteisyysteemasta ja sisäisestä yrittäjyydestä.

- Olemme haastaneet paikalliset yrittäjäyhdistykset mukaan valmennusohjelmaan. Suunnitteilla on muun muassa esimiestilaisuus, jonka toteutuksessa yhdistykset ovat mukana, Jarkko Sorvanto kertoo.

Yritysmyönteisyysteemaan kannustetaan myös tulospalkkiojärjestelmän kautta. Tänä vuonna kaikkien kaupungin tulospalkkioyksiköiden yhtenä tavoitteena on toteuttaa konkreettisia toimia yritysmyönteisyyden ja sisäisen yrittäjyyden vahvistamiseksi.

Ylöjärven kaupunki käynnisti viime vuoden lopulla päätösten yritysvaikutusten arvioinnin (tiedote 27.9.2016). Yrittäjien ja kaupungin edustajien muodostama arviointiryhmä käsittelee monipuolisesti kaupungin kehittämiseen liittyviä asioita kuten esimerkiksi maapolitiikkaa.

- Tavoitteena on tukea Ylöjärven mainetta yritysystävällisenä kaupunkina sekä vahvistaa entisestään vuoropuhelua kaupungin ja yrittäjäyhdistysten kesken, taustoittaa arviointia kaupungin elinkeinoyhtiön Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi