Hyppää sisältöön

Vahva maskisuositus kaikkiin julkisiin sisätiloihin

10.11.2021 16:00
Kategoria: Liikunta Kirjasto Kulttuuri Nuoret Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sinipohjainen tekstilaatikko, jossa lukee ylojarvi.fi/koronavirus

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on antanut vahvan maskisuosituksen kaikkiin julkisiin sisätiloihin 9.11.2021. 

Ylöjärven kaupunki noudattaa ohjausryhmän suositusta omissa tiloissaan. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä asiakkaillemme esimerkiksi kirjastoissa sekä liikunta- ja nuorisotiloissa. 

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on edelleen voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa. 

Ylöjärven kaupunki korostaa rokottamisen tärkeyttä. Rokottaminen vähentää kaikissa ikäryhmissä oireiseen koronatautiin sairastumista. Jo ensimmäinen rokote lähes puolittaa sairastuvuuden ja toinen rokote tuo tehokkaan ja pitkäaikaisen suojan.

Koronarokotuksen saa Ylöjärvellä helposti joko ajanvarauksella tai walk in -rokotuksissa ilman ajanvarausta. Katso ohjeet: www.ylojarvi.fi/koronarokotukset.

Pirkanmaan maskisuositus 9.11.2021

Yleiset tilat ja liikennevälineet

  • 12 vuotta täyttäneille henkilöille kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:
  • Julkisessa liikenteessä ja takseissa sekä matkustajille että kuljettajille.
  • Kaikissa yleisissä sisätiloissa, joissa oleskelee paljon ihmisiä lähellä toisiaan.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella.

Ulkotilat

  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.

Koulut (peruskoulu ja toinen aste)

  • Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee koulujen työntekijöille ja kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille maskien käyttöä koulujen sisätiloissa (päivitetty 23.11.2021).

Varhaiskasvatus

  • Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella työikäisten ikäryhmissä 80 prosentin rokotuskattavuus on saavutettu vasta yli 50-vuotiailla. Varhaiskasvatuksessa tapahtuneissa lasten tartunnoissa tartunnan lähde on useimmiten ollut aikuinen. Sairaanhoitopiiri suosittelee työntekijöille maskien käyttöä päiväkotien sisätiloissa, kunnes kaikilla 12 vuotta täyttäneillä on ollut mahdollisuus saada molemmat rokotukset.

Työpaikat

  • Maskia suositellaan työpaikoilla lähityössä (päivitetty 23.11.2021). Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.
  • Työnantaja vastaa työturvallisuudesta ja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla.

Pandemiaohjausryhmä antoi vahvan maskisuosituksen kaikkiin julkisiin sisätiloihin 9.11.2021.

Eri organisaatiot ja toimijat, esimerkiksi tilaisuuksien järjestäjät, voivat myös antaa omia suosituksiaan maskin käytöstä omissa tiloissaan tai tilaisuuksissaan.

www.tays.fi/koronasuositukset

Ylöjärven kaupungin koronaohjeet:
www.ylojarvi.fi/koronavirus