Hyppää sisältöön

Valotaidefestivaali Loiste Ylöjärvi järjestetään 18.–20.2.2022

14.2.2022 11:30
Kategoria: Kirjasto Kulttuuri
Logossa Loiste Ylöjärvi -teksti sydämen sisällä.

Valotaidefestivaali Loiste Ylöjärvi päästään jälleen toteuttamaan helmikuussa 2022. Valoteokset ja aluevalaistus ovat nähtävissä 18.–20.2.2022 päivittäin klo 18–22. Loiste Ylöjärvi järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2019 ja edellisen kerran tammikuussa 2020.

Valotaideteoksia ja aluevalaisua tulee viime vuosilta tutun kävelyreitin varrelle. Reitti kulkee kaupungintalon aukiolta Kirkkopuiston ja Kirkkotanhuantien leikkipuiston kautta kirjasto Leijalle. Myös Kurun ja Viljakkalan kirjastot juhlavalaistaan.

Valojen ja animaation lisäksi teoksissa on mukana myös äänimaisemaa. Kaupungintalon aukiolla kuullaan ja nähdään otteita hiljattain edesmenneen ylöjärveläisen akateemikko-kirjailija Kirsi Kunnaksen runokirjasta Puupuu ja Käpypoika. Leppäkoski Groupin kanssa yhdessä toteutetussa Leppäkosken Energiapuu -teoksessa yleisö pääsee olemaan vuorovaikutuksessa taiteen kanssa. Ylöjärven kirkko puolestaan muuttaa muotoaan animaatioiden avulla Efekti-teoksessa.

Loiste Ylöjärvi on koko perheen tapahtuma, joka tuo valoa ja taidetta talven keskelle. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kaikki teokset sijaitsevat ulkoilmassa ja tapahtuma toteutetaan turvallisesti koronarajoitukset huomioon ottaen. Teokset ja kulkureitit on suunniteltu niin, että yleisö pääsee nauttimaan valotaiteesta aukiolle ja puistoihin levittäytymällä.

Valotaideteokset

1. Kuvitus Niina Koivusalo ja Ville Konttinen: Otteita runokirjasta

Ylöjärven kaupungintalolla kuullaan otteita 50 vuotta sitten kirjoitetusta Kirsi Kunnaksen runokirjasta Puupuu ja Käpypoika, jonka alkuperäisen kuvituksen on tehnyt Martti Syrjä. Runot kuvittavat Niina Koivusalo ja Ville Konttinen.
Projisoitu kuvitus ja valmis äänite, kaupungintalon aukio

2. Marko Vierimaa ja Heini Puurtinen: Efekti

Animaatiot värjäävät kirkon pinnat yllättävillä tavoilla.
Projisoitu animaatio ja ääniteos, Ylöjärven kirkko

3. Stereo:ID ja yhteistyökumppanina Leppäkoski Group Oy: Leppäkosken Energiapuu

Taianomainen valoveistos Energiapuu säihkyy satumaisesti valaistussa ympäristössä.
Interaktiivinen valo- ja ääniteos, Kirkkotanhuantien leikkipuisto

4. Kirjasto Leijan sekä Viljakkalan ja Kurun kirjastojen juhlavalaisut

Valaisun toteuttaa Stereo:ID.

Tapahtuman järjestää kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä muiden kaupungin yksiköiden kanssa. Toteutuksesta vastaa Stereo:ID. Myös paikalliset järjestöt ja seurakunta ovat mukana tapahtuman järjestelyissä. Tapahtuman yhteistyökumppanina on Leppäkoski Group Oy.