Hyppää sisältöön

Vanhassa Räikässä asuneen Mörnen jälkeläinen Mirja-Liisa Sivula tuo akvarellinsa näytteille esi-isien entiseen kotiin

2.11.2020 11:42
Kategoria: Kulttuuri
abstrakti värikäs akvarelli Oodi ilolle

Vanhan Räikän marraskuun 2020 näyttelyssä on esillä taiteilija Mirja-Liisa Sivulan akvarelleja. Sivula on otettu saadessaan taidettaan esille taloon, jossa hänen vaarinsa äiti lähes kaksisataa vuotta sitten asui. 
 
Matti Räikkä rakensi Vanhan Räikän Ylöjärvelle vuonna 1825. Vuonna 1837 Matti Räikkä myi tilan maanmittari Arvid Mörnelle. Mörne ja hänen vaimonsa Wilhelmiina saivat seitsemän lasta. Heidän tyttärensä, vuonna 1912 kuollut Amanda Sofia, oli Mirja-Liisa Sivulan vaarin äiti. 
 
Mörnejen tytär Amanda Sofia avioitui Pirkkalan Kaarilassa asuneen ainoan pojan, Carl Otto Thunebergin kanssa. Heidän poikansa, Sivulan vaari, oli Otto Albert Thuneberg. Nyt Otto Albert ja Fanny Thunebergin tyttärentytär Mirja-Liisa Sivula tuo akvarellinsa näyttelyyn sukunsa entiseen kotiin, Vanhaan Räikkään. 
 
Sivulan näyttely kantaa nimeä Oodi ilolle. Se on esillä Vanhassa Räikässä 6.-27.11.2020. Avajaisia vietetään torstaina 5.11.2020 klo 18-20. 
 
Näyttely käsittää noin 30 teosta, joiden lähtökohtana on väreihin liittyvä onnentunne. Mirja-Liisa Sivulan aiheet vaihtelevat, mutta havainnot ovat usein luonnosta. 
 
”Akvarelli on herkkä ja kuultava kokonaisuus. Teoksessa Sudenkorennot värit ja rytmi ilmaisevat, mitä näin Pyhäjärven rannalla lapsuudessani”, Sivula kuvaa. 
 
Vanha Räikkä on avoinna arkisin klo 11-17. 
 
Vanha Räikkä sijaitsee osoitteessa Kuruntie 12, Ylöjärvi. 
Lähin bussipysäkki on Asemantie. 
Parkkipaikoille ajo Räikäntien kautta. 
Tila on esteetön. 
Vapaa pääsy. 
 
Lisätietoja taiteilijasta: 
www.mirjaliisasivula.com 
p. 050 541 1809 
 
Lisätietoja Vanhasta Räikästä: 
Minna Vallin 
kulttuurisihteeri 
p. 050 561 1108 
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi