Sanataideryhmä Mysteeri

Sanataide on taiteellista, kielellistä ilmaisua. Sanataiteessa kirjoitetaan ja esitetään omia tekstejä, tutustutaan kirjallisuuteen ja opetellaan yhdessä erilaisia tekstien tekemisen tyylejä ja tapoja. Sanataiteen opetuksessa rohkaistaan luovuuteen sekä omaperäisyyteen. Oppilaalle annetaan kokemus siitä, että kieli on rajaton aarreaitta ja liittyy olennaisesti todellisuuden jäsentämiseen.

Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut järjestää sanataiteen opetusta Sanataideryhmä Mysteerissä 8–12-vuotiaille.

Huom. Mysteeri kokoaa uutta sanataideryhmää. Otamme ilmoittautumisia vastaan.

Kevään 2018 lukukausi päättyi viikolla 20. Silloin julkaistiin myös lukukauden kokoava antologia, joka on luettavissa Ylöjärven kirjastoissa. Syksyn 2018 Mysteeri piti taukoa.


Sanataideryhmä Mysteeri

Sanataide on luovaa, kielellistä ilmaisua, osa arkipäivää kirjojen, tarinoiden ja median kautta. Sanataideryhmässä kuullaan vinkkejä jännittävistä kirjoista, kirjoitetaan omia tarinoita, runoja ja näytelmiä, kuvitetaan omia tekstejä ja annetaan mielikuvituksen laukata. Kirjallisuuden ohella esiin nostetaan myös uudet, kielelliset ilmiöt ja monitaiteellisuus. Tunneilla voidaan esimerkiksi kuvata omia elokuvatrailereita, käsikirjoittaa roolipeli tai tutustua blogien maailmaan. Sanataiteen harrastaminen tukee kielellisen ilmaisun kehittymistä sekä monipuolista tekstien ymmärtämisen ja tuottamisen taitoa. Ryhmä tekee kerran vuodessa retken valittuun kulttuurikohteeseen, esimerkiksi teatteriin. Ryhmän teksteistä kootaan yhteinen antologia ja tekstejä julkaistaan myös netissä ja Ylöjärven uutisissa.

Sanataideryhmä MYSTEERI 8–12-vuotiaille.

Sanataideryhmä kokoontuu kirjasto Leijan monitoimisalissa (Koivumäentie 2) keskiviikkoisin.

Antologioihin on koottu Sanataideryhmä Mysteerin lasten kirjoituksia, tarinoita ja runoja. Antologiat ovat luettavissa Ylöjärven kirjastoissa.

Ryhmä kokoontuu pääkirjasto Leijan (Koivumäentie 2) monitoimitilassa.
Ohjaajana sanataideopettaja.
Osallistumismaksu lukukaudelle on 40 €.

Ilmoittautumiset ryhmään ja lisätiedot:
kulttuuri- ja markkinointituottaja Annastiina Airaksinen, p. 050 569 4595, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.


Sivu päivitetty 10.1.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi