Sanataideryhmä Mysteeri

Huom. Ylöjärven Sanataideryhmä Mysteeri on lopettanut toimintansa. Sanataidetta voi harrastaa Tampereen seudun työväenopiston kursseilla tai Sanataideyhdistys Yöstäjän ryhmissä.

Sanataide on taiteellista, kielellistä ilmaisua. Sanataiteessa kirjoitetaan ja esitetään omia tekstejä, tutustutaan kirjallisuuteen ja opetellaan yhdessä erilaisia tekstien tekemisen tyylejä ja tapoja. Sanataiteen opetuksessa rohkaistaan luovuuteen sekä omaperäisyyteen. Oppilaalle annetaan kokemus siitä, että kieli on rajaton aarreaitta ja liittyy olennaisesti todellisuuden jäsentämiseen.

Sanataide on luovaa, kielellistä ilmaisua, osa arkipäivää kirjojen, tarinoiden ja median kautta. Sanataideryhmässä kuullaan vinkkejä jännittävistä kirjoista, kirjoitetaan omia tarinoita, runoja ja näytelmiä, kuvitetaan omia tekstejä ja annetaan mielikuvituksen laukata. Kirjallisuuden ohella esiin nostetaan myös uudet, kielelliset ilmiöt ja monitaiteellisuus. Tunneilla voidaan esimerkiksi kuvata omia elokuvatrailereita, käsikirjoittaa roolipeli tai tutustua blogien maailmaan. Sanataiteen harrastaminen tukee kielellisen ilmaisun kehittymistä sekä monipuolista tekstien ymmärtämisen ja tuottamisen taitoa. Ryhmä tekee kerran vuodessa retken valittuun kulttuurikohteeseen, esimerkiksi teatteriin. Ryhmän teksteistä on koottu yhteisiä antologiaoitaja tekstejä on julkaistu myös netissä ja Ylöjärven uutisissa.

Antologioihin on koottu Sanataideryhmä Mysteerin lasten kirjoituksia, tarinoita ja runoja. Antologiat ovat luettavissa Ylöjärven kirjastoissa.


Sivu päivitetty 23.8.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi