Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää, ensisijassa lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta. Opetuksessa annetaan oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaiseen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Ylöjärvellä taiteen perusopetusta järjestetään kuvataiteessa, teatterissa, musiikissa, tanssissa sekä käsityössä.

Kulttuuripalvelut järjestää taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille kuvataiteessa Lasten ja nuorten kuvataidekoulu Piirrossa.

Teatteritaiteessa taiteen perusopetusta Ylöjärvellä antaa myös Suomen Teatteriopisto. Musiikissa taiteen perusopetusta antaa Pirkanmaan Musiikkiopisto, Tampereen Suzukikoulu ja Musiikkiopisto Rocks. Tanssitaiteessa taiteen perusopetusta antaa Balettikoulu Hannele Suomalainen ja Pirkanmaan Musiikkiopisto. Käsityössä taiteen perusopetusta järjestää Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä. Taiteen perusopetusta aikuisille kuvataiteessa ja käsityössä antaa Tampereen seudun työväenopisto.

Taiteen perusopetuksen lisäksi lapset ja nuoret voivat kulttuuripalveluiden tukemana harrastaa teatteria Viljakkalan nuorisonäyttiksessä ja sanataidetta sanataideryhmä Mysteerissä.

Taiteen perusopetus pitää vuosittain lomaa samaan aikaan koulujen talvi- ja syyslomien kanssa, viikot 9 ja 42. Syyslukukauden viimeiset tunnit vuonna 2018 ovat viikolla 50 ja kevätlukukauden 2019 opetus alkaa viikolla 2 ja päättyy viikoilla 19–20.


Sivu päivitetty 21.12.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi