Juha Allan Ekholmin näyttely Botanical garden tuo kirjasto Leijaan vihreyttä marraskuun keskelle

6.11.2019 15:05

Ylöjärven pääkirjasto Leijan näyttelytilassa avataan marraskuussa 2019 yleisölle valokuva-/installaatiotaiteilija Juha Allan Ekholmin valokuvateos Botanical garden eli suomeksi Kasvitieteellinen puutarha.

Juha Allan Ekholmin kasvivalokuvissa kasvit ovat muovisia koristekasveja, jotka on löydetty julkisista tiloista ja tavarataloista. Muoviset kasvit ovat ilmentävät tämän näyttelyn tekijälle elämän imitaatiota, epäonnistumaan tuomittua yritystä löytää sielu ympärille rakennetusta sisustushelvetistä. Näyttelyssä lattiatilaan sijoittuva esine-installaatio nivoutuu saumattomaksi osaksi seinälle ripustettavia teoksia.

Valokuvataiteilija on kuvannut muovikukkia osana laajempaa työskentelyä vuodesta 2012. Botanical garden - sarjan teoksia on nähty yksittäisinä kuvina taiteilijan tuotantoa esittelevissä näyttelyissä, mutta nyt Leijan näyttelytilassa nähtävä teos on ensimmäinen pelkästään tätä teemaa käsittelevä kokonaisuus. Valokuvalähtöinen teoskokonaisuus alkoi työskentelyn mittaan elää omaa elämäänsä muodostaen lopulta nykyvalokuvanäyttelyn, joka muuntui prosessin aikana installaatioksi osallistuen samalla myös parhaillaan käynnissä olevaan muovikeskusteluun.

Näyttelykokonaisuus nähdään myöhemmin eri versioina eri puolilla Suomea.

Taiteilija on omistanut näyttelyn Aristoteleen oppilaalle ja Aleksanteri Suuren opiskelutoverille, kasvitieteen perustajalle Theofrastokselle (371-286 eaa.)

Juha Allan Ekholm  on espoolais-turkulainen valokuvataiteilija, joka on pitänyt lähes 50 yksityisnäyttelyä sekä osallistunut noin 100:aan yhteis- ja ryhmänäyttelyyn sekä taideprojektiin Suomessa ja ulkomailla. Osallistunut aktiivisesti myös kaupunkitaideprojekteihin sekä edustanut Suomea seitsemän kertaa.

Päävälineenään Ekholm  käyttää nk. sosiaalista taidetta (socially committed art), joka on eräänlainen määritelmä yhteiskunnallisesti tiedostavalle taiteen tekemiselle. Juha Allan Ekholmin  kaupunkitaideprojektit ovat pitäneet sisällään installaatioita, media-taidetta sekä paikkasidonnaisia teoksia. Hänen teoksiaan on 12 julkisessa ja yksityisessä kokoelmassa Suomessa, Saksassa ja USA:ssa.

Botanical garden

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi