Kaupunki järjestää Vanhat talot -tapahtuman osana Ylöjärvi 150 -juhlavuotta

27.5.2019 9:00

Ylöjärven kaupunki järjestää ensimmäisen Ylöjärven Vanhat talot -tapahtuman lauantaina 17.8.2019 klo 11–17. Vastaavia vanhoja taloja esitteleviä tapahtumia on järjestetty useissa kaupungeissa myös Pirkanmaalla ja ne ovat herättäneet suurta kiinnostusta. Kaupunkilaisten toiveesta Ylöjärvi saa oman vanhojen talojen tapahtumansa kesällä 2019. Tapahtuman kohteiden haku on käynnissä. Haemme nyt erilaisia tutustumiskohteita mukaan tapahtumaan, joka on osa Ylöjärvi 150 -juhlavuotta.

Asutko tai toimitko sinä, ystäväsi tai tuttavasi mielenkiintoisessa vanhassa rakennuksessa, jonka tarinan haluaisit jakaa myös muille? Tapahtumakohteiksi ovat tervetulleita Ylöjärvellä sijaitsevat talot, tilat ja myös julkiset kohteet eri vuosikymmeniltä. Talonpoikaiskohteiden lisäksi nuoremmatkin, oman aikansa rakentamisesta omalla tyylillään kertovat rakennukset pihoineen voivat tarjota monipuolista nähtävää historiasta, vanhan korjaamisesta, asumisesta ja puutarhanhoidosta kiinnostuneille tapahtumavieraille. Kohteissa voi olla rakennukseen tutustumisen lisäksi oheisohjelmaa, kuten pop up -kahvila, pihakirppari, taidenäyttely tai muuta tapahtuman teemaan sopivaa ohjelmaa.

Mukaan pääsee ilmoittamalla kohteen mukaan heinäkuun puoliväliin mennessä Ylöjärven kaupungin verkkosivuilla tai ottamalla yhteyttä kaupungin kulttuuripalveluihin, p. 050 561 1108. Tästä pääset Ylöjärven Vanhat talot -ilmoittautumislomakeelle.

Ensimmäisenä vuonna tavoittelemme Vanhat talot -tapahtumaan mukaan pariakymmentä erilaista, eri aikakausien rakentamisesta kertovaa tutustumiskohdetta. Ylöjärvelle toivotaan runsaasti tapahtumayleisöä tutustumaan kaupungin mielenkiintoisiin ja persoonallisiin vanhoihin taloihin, pihoihin ja kulttuuriympäristöihin.

Kartta kohteisiin:
https://drive.google.com/open?id=1aADb2tHF5maOZp44BZyMHwkmCcqz1-AT&usp=sharing

Lisätietoja:
Minna Vallin
kulttuurisihteeri
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
p. 050 561 1108

Ylöjärven Vanhat talot

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi