Kulttuurikuteen materiaalipaketti esittelee lapsille Mikkolan muinaisaarteen, Kurun graniitin ja Viljakkalan kullan

29.11.2018 10:45

Ylöjärveläiset lapset pääsevät nyt tutustumaan maan kätkemiin paikallisiin aarteisiin aivan heitä varten suunnitellun lastenkulttuuripaketin avulla. Ylöjärven aarteet -paketti kätkee sisäänsä tarinoita, tietoa ja leikkejä liitten Mikkolan muinaisaarteeseen, Kurun graniittiin ja Viljakkalan kultaan.

Kulttuuripalveluiden ja varhaiskasvatuksen yhteinen lasten kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuurikude tarjoaa paketin päiväkotien käyttöön. Paketin on suunnitellut ja koonnut opinnäytetyönään Sanna Molin. Ylöjärveläiset päiväkotilapset ja varhaiskasvatuksen työntekijät pääsivät vaikuttamaan paketin kehittämistyöhön ja se on tehty varta vasten ylöjärveläisille lapsille.

Paketti kiertää ylöjärveläisiä päiväkoteja ja perhepäivähoitoryhmiä. Lapset pääsevät tutustumaan maan sisäänsä kätkemiin aarteisiin pöllön opastuksella. Pöllö on liidellyt Ylöjärven yllä ja huomannut, miten eri puolilta kaupunkia löytyy mielenkiintoista historiaa ja selvittänyt, kuinka ihminen voi käyttää maa-aineksia hyödykseen. Tarkoituksena on, että lapset oppivat kaupungin historiaa sekä tutustuvat oman ja lähiseudun luonnon sekä maaperän ominaispiirteisiin. Kulttuurihistorian lisäksi paketti auttaa oppimaan esimerkiksi maantietoa ja arkeologiaa.

Lisätietoja paketin varaamisesta:
Annastiina Airaksinen, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Ylöjärven aarteet
Ylöjärven yllä lentävä pöllö tutustuu lasten kanssa maan sisäänsä kätkemiin aarteisiin.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi