Pirkanmaan kirjastot julkaisevat kokoelmalevyn, jota saa vain kirjastoista

20.12.2016 10:34

Alkuvuodesta Pirkanmaan kirjastot julkaisevat kokoelmalevyn, jonka tekemisessä myös Ylöjärven kaupunginkirjasto on mukana. Lainan päivänä 8. helmikuuta kirjastoihin saapuvan Kirjastolevyn kappaleet ovat ennen julkaisemattomia.

Kirjastolevyn idea on ainutkertainen: levy tulee ainoastaan lainattavaksi kirjastoista. Levyä ei voi ostaa eikä sen kappaleita voi kuunnella suoratoistopalveluiden kautta. Kirjastolevy julkaistaan osana Pirkanmaan kirjastojen musiikkiprojektia Kirjastosta kajahtaa: uutta otetta Pirkanmaan kirjastojen musiikkitoimintaan, ja kirjastot voivat hankkia sitä kokoelmiinsa valtakunnallisesti.

Kirjastolevy koostuu kotimaisten artistien uusista kappaleista. Mukana ovat muun muassa Jarkko Martikainen & Luotetut miehet, Matti-Johannes Koivu, Maritta Kuula & Janne Lastumäki, Samae Koskinen ja Jukka Nousiainen. Levy on musiikkiammattilaisten hatunnosto musiikkikirjastoille: niin muusikot kuin levyn tamperelaiset tuottajat Jarno Alho ja Nike Sarapohja ovat osallistuneet levyntekoon hyväntekeväisyysperiaatteella.

– Kirjastolevy on tehty pitkälti talkoovoimin useiden yhteistyökumppaneiden kanssa, ja siinä kiteytyvät yhteen fyysiseen levyyn niin taide, yhteisöllisyys, kirjastonkäytön ilmaisuus kuin kirjastoaineiston yllätyksellisyyskin. Kirjastot ovat paikkoja, joissa taiteilijat ja heidän yleisönsä löytävät helposti toisensa, musiikkiprojektin kirjastonhoitaja Juhani Koivisto sanoo.

Kirjastolevyn kansilehdille on koottu levyllä esiintyvien muusikoiden kirjastomuistoja. Kannet on suunnitellut sarjakuvataiteilija Tommi Musturi.

Kiertueelle Pirkanmaalla

Kirjastolevyn julkistustilaisuus on Lainan päivänä 8.2.2017 Tampereen pääkirjasto Metsossa. Julkistustilaisuudessa esiintyy Maritta Kuula & Janne Lastumäki. Julkistuksen jälkeen Kirjastolevy lähtee kiertueelle muihin Pirkanmaan kirjastoihin. Kussakin kirjastossa esiintyy eri artisti. Levynjulkaisukiertue ylottuu myös Ylöjärven pääkirjasto Leijaan. Keskviikkona 15. helmikuuta tamperelaismuusikko Jukka Nousiainen esiintyy Leijassa kello 18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kirjastolevy-kiertueen tarkka aikataulu julkaistaan PIKI-verkkokirjaston sivuilla osoitteessa www.piki.fi. Verkkokirjastoon tulee tammikuun puolivälistä alkaen myös Kirjastolevy-arvonta.


Kirjastolevyn kappaleet:
1. Vaeltava Vitsaus: Saanko kävelyttää sun hauvaa
2. Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nubialaiset: Koti-idoli
3. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet: Suksilla kuuhun
4. Matti Johannes Koivu: Kun laulat muiden lauluja
5. Samanna: Vakavanaamainen mies
6. Pekko Käppi & K:H:H:L: Veljensurmaajat
7. Maritta Kuula ja Janne Lastumäki: Harmaat sisaret
8. Samae Koskinen: Linssikeitto
9. Sur-rur: Vanha kunnon kivi
10. U.F. Ojala: Kierto radalla
11. Jukka Nousiainen: Hyllyjen välissä rock ´n´ roll
12. Itä-Hollola Installaatio: Päiväkodintäti-rock
13. The Sultans: Music Dept. Stew

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi