Salin klassiset -konserttisarjan vieraiksi Uusi Tampere -trio, kansainvälinen Armino Trio ja nuori viulisti Iidamari Ahonen

15.1.2018

Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämä Salin klassiset -konserttisarja saa kevätkaudella 2018 vieraikseen taiturimaisia kokoonpanoja, kun lavalle nousevat kansainvälinen, maailman kärkisaksofonistien tähdittämä Armino Trio ja kamarimusiikin uudeksi huippuyhtyeeksi povattu Uusi Tampere -trio. Lisäksi huhtikuun 8. päivä Salin klassiset -konserttisarja tuo Ylöjärvelle vasta 14-vuotiaan viulistilupaus Iidamari Ahosen, joka esiintyy viulisti Petri Aarnion ja pianisti Naoko Shibayama-Aarnion kanssa. Konsertit järjestetään tuttuun tapaan sunnuntaisin kaupungintalon Ylöjärvi-salissa.

Kevätkausi 2018 avataan sunnuntaina 11.2. klo 15. Silloin Ylöjärvi-salissa esiintyy Armino Trio, eli saksofonisti Nobuya Sugawa ja hänen puolisonsa pianisti Minako Koyanaki sekä saksofonisti Arno Bornkamp. Trio kiertää konsertein Euroopassa 2.-15. helmikuuta.

Japanilainen Nobuya Sugawa (s. 1961) esiintyy vuosittain noin sadassa resitaalissa ja kon-sertissa vaimonsa pianisti Minako Koyanakin kanssa. Hän on tehnyt 20 CD:tä, muun muassa EMI- ja CHANDOS -levymerkeille ja on esiintynyt useiden huippuorkestereiden, muun muassa BBC:n filharmonikkojen ja Philharmonia-orkestereiden solistina.

Hollantilainen Arno Bornkamp (s. 1959) on esiintynyt yli 250 kertaa orkestereiden solistina ympäri maailmaa, sekä saksofonin klassikkoteoksin että hänelle omistetuin konsertoin (esimerkiksi Jacob TV, Roukens, Michans). Hän on Amsterdamin konservatorion saksofoninsoiton professori ja pitää useita mestarikursseja eri puolilla maailmaa.
Nobuya Sugawa ja Arno Bornkamp kuuluvat kansainvälisen klassisen saksofonin kapeimpaan kärkeen.

Trion konserttiohjelma sisältää Claude Debussyn ja Astor Piazzollan klassikkoteoksia sekä Takashi Yoshimatsun, Guillermo Lagon ja Jun Nagaon värikästä uutta musiikkia.

Lisätietoja Trio Sugawa-Bornkampin konsertista.

Uusi Tampere -trio nimettiin kamarimusiikin huipuksi jo ensikonsertin perusteella

Salin klassisten kevätkauden 2018 toinen konsertti järjestetään sunnuntaina 11.3. klo 15. Lavalle nousee Uusi Tampere -trio, jota Aamulehti kehui jo ensikonsertin perusteella virtuooseista koostuvaksi kamarimusiikin huippuyhtyeeksi.

Yhtyeen perustivat vuoden 2017 alussa valkovenäläissyntyinen pianisti Kirill Kozlovski sekä kaksi tamperelaismuusikkoa, viulisti Pekko Pulakka (Tampere Filharmonian konserttimestari) ja sellisti Joona Pulkkinen (Tampere Filharmonian soolosellisti). Kozlovski puolestaan on Sibelius-Akatemiasta valmistunut ja Vantaalla asuva pianisti. Hän opettaa Sibelius-Akatemiassa Liediä ja kamarimusiikkia sekä konsertoi aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla.

Uusi Tampere -trion konsertin ohjelmassa 11.3. klo 15 on luvassa muun muassa seuraavia teoksia:
Schubert: Es-duuri Trio D.929, Frank Martin: Trio irlantilaisista kansanlauluista ja Brahms: Trio c-molli op. 101.

Tästä pääset lukemaan konserttiarvion Aamulehdestä.

Lisätietoja Uusi Tampere -trion konsertista.

Kevään konserttisarja huipentuu 14-vuotiaan viulistilupauksen esiintymiseen

Kevään 2018 Salin klassiset -konserttisarjan viimeisessä konsertissa huhtikuun 8. päivä Ylöjärvelle saapuu esiintymään vasta 14-vuotias viulistilupaus Iidamari Ahonen. Hän esiintyy viulisti ja Radion Sinfoniaorkesterin konserttimestari Petri Aarnion sekä pianisti Naoko Shibayama-Aarnion kanssa. Trion konsertin nimi on Yhdestä kolmeen. Samalla kokoonpanon kamarimusiikkikonsertti Tampere-talossa sai ylistävän vastaanoton.

Lue tästä Aamulehden arvio Tampere-talon konsertista.

Sisäänkäynti konsertteihin Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-saliin D-ovesta, Kuruntie 14. Kymmenen euron hintaisia lippuja saa ovelta käteisellä.

Lisätietoja Salin klassiset -konserttisarjasta:
Minna Vallin
kulttuurisihteeri
p. 050 561 1108
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Salin klassiset -konserttisarja

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi