Tuuli Pollari aloitti työnsä Tiuravuoren palvelukeskuksen yhteisötaiteilijana

21.12.2018 15:28

Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut ja Tiuravuoren palvelukeskus hakivat syksyllä taiteilijaa, joka tulisi työskentelemään Tiuravuoren palvelukeskukseen. Yhteisötaiteilija tekee Tiuravuoressa paitsi omaa taiteellista työtään kaupungin tarjoamalla työhuoneella, myös ohjaa taidepajoja Tiuravuoren palvelukeskuksen asukkaille ja lyhytaikaisosaston asiakkaille. Hän käy ohjaamassa taidepajoja asiakkaille ja ikäihmisten ryhmille myös muissa kaupungin palvelutaloissa, kuten vanhusten ryhmäkoti Pehtoorissa.

Hakemuksia yhteisötaitelijaksi tuli runsaasti ja valituksi tuli muotoilija AMK Tuuli Pollari. Hän aloitti työnsä Tiuravuoressa marraskuussa 2018 ja jatkaa vuoden 2019 loppuun. Pollari kiittelee, että reilun vuoden kestävän projektin aikana hänellä on aikaa tutustua taidepajojen kävijöihin ja kokeilla, mistä taidemuodosta kukakin innostuu. Jo muutaman viikon työskentelyn jälkeen näyttää siltä, että esimerkiksi vanhusten ja muistisairaiden kanssa tehdyistä taideteoksista saa koottua upean näyttelyn.

Pollarin loppuvuodesta 2018 ohjaamissa taidepajoissa on kokeiltu erilaisia maalaustekniikoita ja savitöiden tekemistä. Taidepajoihin osallistuneet ovat olleet käsillä tekemisestä ja luovasta työstä innoissaan.

Helvi, Eila ja Kirsti tekevät savitöitä Tiuravuoren taidepajassa
Helvi, Eila ja Kirsti nauttivat savitöiden tekemisestä Tuuli Pollarin ohjauksessa.

Kaupunki sai Tiuravuoren yhteisötaiteilijaprojektiin rahoitusta Taiteen edistämiskeskus Taikelta.

Lisätietoja:
Kulttuurisihteeri Minna Vallin
p. 050 561 1108
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi