Valotaidefestivaali Loiste Ylöjärvi järjestetään jälleen 23.-25.1.2020

19.1.2020 10:00

Paljon kiitosta ja viitisentuhatta kävijää kerännyt valotaidefestivaali Loiste Ylöjärvi saa jatkoa tammikuussa 2020. Valoteokset ja aluevalaistus ovat nähtävissä 23.–25.1.2020 päivittäin klo 18–22. Loiste Ylöjärvi järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin se avasi kaupungin 150-juhlavuoden.

Valotaideteoksia tulee viime vuodelta tutun kävelyreitin varrelle kaupungintalon aukiolta Kirkkopuiston ja Kirkkotanhuantien leikkipuiston kautta kirjasto Leijalle. Nyt myös kunnostettuna avattua Vanhaa Räikkää ja sen ympäristöä valaistaan.

Kaupungintalon aukiolle pystytetään interaktiivinen valotaideteos, jonka valot ja äänet liikkuvat katsojien liikkeiden mukaan. Kirjastolla puolestaan nähdään projisointia, joka saa Leijan hyllyineen liikkeeseen. Vanha Räikkä ja kirkko valaistaan niin, että ne loistavat vuoropuhelullaan valoa Kuruntien kulkijoille.

Tapahtuma on koko perheelle tarkoitettu hetki, joka valaa kirkkautta tumman talven keskelle. Tänä vuonna teokset jatkavat viimevuotisen tapahtuman kaanonissa käsittelemällä vaikutustamme herkkään ekosysteemiin ja vuorovaikutusta toistemme kanssa. Teosten kantavina teemoina ovat yhteisöllisyys ja valintojen pitkäkestoisuus niin yksilö- kuin kollektiivisella tasolla sekä teknologian hyödyntäminen kestävän tulevaisuuden luomisessa.

Valotaideteokset

Teos 1. Kaupungintalon aukio
Glimmer Trails (Wilma Kurumaa, Marko Vierimaa, Miikka Rekola)

Mediataitaiteilijat Wilma Kurumaa, Marko Vierimaa ja Miikka Rekola ovat suunnitelleet Glimmer trails -teoksen, joka yhdistelee 3D-tekniikkaa ja vuorovaikutusta. Teoksen tavoitteena on osoittaa katsojalle miten pieniltä tuntuvat liikkeet voivat johtaa mittaviin vaikutuksiin. Teoksen tavoitteena on auttaa katsojaa ymmärtämään herkkää ekosysteemiämme.

Teos 2. Kirkkotanhuantien leikkipuisto
Kristallimetsä (Mats Hästbacka)

Kirkkailla väreillä ja pirskahtelevalla äänellä iloitteleva Kristallimetsä antaa reitin varrella aikaa katsojalle ja pyrkii mahdollistamaan huolettoman hetken rakkaiden kanssa jaettavaksi. Immersiivinen teos luo Kirkkotanhuantien leikkipuistoon taianomaisen kokemuksen, jonka aikana katsojalla on mahdollisuus kanavoida muinaista energiaa pimeyden keskelle modernin teknologian avustuksella.

Teos 3. Kirjasto Leija
Rotomachia (Swäg ry)

Kollektiivin tuoreessa teoksessa Rotomachia tutkitaan visuaalisen runouden ja viestinnän polttopistettä median rituaalien merkityksellisyyden näkökulmasta. Hypertekstuaalisuuden konsepti yhdistettynä työryhmän jäseniä yhdistävään visuaaliseen estetiikkaan mahdollistaa monimuotoisen historiaa ja moderneja työkaluja yhdistelevän leikkikentän.

Tapahtuman järjestää kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä muiden kaupungin yksiköiden kanssa. Toteutuksesta vastaa Stereo:ID. Myös paikalliset järjestöt ja seurakunta ovat mukana tapahtuman järjestelyissä.

Loiste on koko perheen tapahtuma, joka tuo valoa ja taidetta talven keskelle. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Kulttuurisihteeri Minna Vallin
p. 050 561 1108
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Tapahtuma Facebookissa.

Loiste Ylöjärvi

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi