Vapaa-aikalautakunta myönsi vuoden 2016 kulttuuripalkinnon Haveri ry:lle

16.3.2017 10:00

Ylöjärven kaupungin vapaa-aikalautakunta palkitsi viljakkalalaisen Haveri ry:n vuoden 2016 kulttuuripalkinnolla. Palkinnon arvo on 1000 euroa. Se myönnettiin yhdistykselle kaupungintalolla ennen vapaa-aikalautakunnan kokousta 15. maaliskuuta.

Kulttuuripalkinto myönnetään vuosittain ylöjärveläiselle henkilölle tai yhteisölle ansioista Ylöjärven taide- ja kulttuurielämän edistämiseksi tai merkittävästä kulttuuriteosta. Kulttuurisihteeri Minna Vallin huomautti palkintopuheessa, että Haveri ry on tehnyt paitsi tärkeää kulttuurityötä myös kotiseututyötä vaalimalla Haverin alueen perintöä. Haverinmäki on paitsi tärkeä ja symbolinen paikka Viljakkalalle myös valtakunnallisesti merkittävä museoalue.

Yhdistys on viime vuosina laajentanut toimintaansa järjestämällä tapahtumia. Esimerkiksi Haverin Konepäivistä on muodostunut merkittävä alkukesän tapahtuma Ylöjärvellä. Tänä vuonna Konepäiviä vietetään jo neljättä kertaa, lauantaina 10. kesäkuuta.

Viime vuonna yhdistys julkaisi kirjan Elämää Haverin kaivosmäellä – Viljakkalan Haverin kaivoksen kulta-ajan arkea. Kirjaa varten on kerätty mittava aineisto valokuvia ja tarinoita kultakaivoksen toiminta-ajoilta.

Haverin vanhan kultakaivoksen alueeseen pääsee tutustumaan kesäisin tai tilauksesta. Haveri ry on perustettu vuonna 1999. Se vaalii alueen arvokasta rakennusmaata ja kulttuuriperinnettä.

Kulttuuripalkintoa olivat vastaanottamassa Haveri ry:n hallituksesta puheenjohtaja Arja Moisio sekä sihteeri Tapio Liesko ja varapuheenjohtaja Pirkko Vuolle.

Haveri ry:n Pirkko Vuolle, Arja Moisio ja Tapio Liesko vastaanottivat kulttuuripalkinnon.
Haveri ry:n Pirkko Vuolle, Arja Moisio ja Tapio Liesko vastaanottivat vuoden 2016 kulttuuripalkinnon.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi