Vuoden 2020 Kurun Heloposki Henna ja Urhea Matti julkistettiin Keihäslahden näyttelytalolla

16.7.2020 19:00

Kurun vuoden 2020 Heloposki Henna ja Urhea Matti -arvonimien saajat julkistettiin osana Kuru-viikon ohjelmaa torstaina 16.7.2020 klo 18 Keihäslahden näyttelytalolla.

Kuru-neuvosto nimesi vuoden 2020 Heloposki Hennaksi Aino Nummen ja Urheaksi Matiksi Ilkka Ojasen.

Kurun Urhea Matti ja Heloposki Henna –arvonimet on myönnetty vuodesta 1974 alkaen henkilöille, jotka ovat toiminnallaan tehneet Kurua tunnetuksi ja toimineet aktiivisesti kurulaisten hyväksi. Kuru-neuvosto pyytää vuosittain ehdotuksia perusteluineen Kurun Urheaksi Matiksi ja Heloposki Hennaksi.

Koko ikänsä Kurussa asunut Aino Nummi on uhmannut koronaa ja pyöräillyt hattu päässään hoitamaan lähimmäistensä asioita. Päivän lehdet on luettu ja silmätipat autettu naapureillekin. Kesäkurulaisille tämä vilkas, auttavainen ja ystävällinen luonna on tuttu kukkahattutätinä, sillä kesän tullen pyöräillessä päähän vaihtuu kukkahattu.

Nummi muistaa jo lapsuudestaan saaneensa apua kurulaisilta. Nyt hän itse on käynyt ensiapukurssit ja lähimmäispalvelukurssit, jotta voi olla avuksi kurulaisille. Hänet tunnetaan myös runojen kirjoittajana ja lausujana.

Vuoden 2020 Urhea Matti on myös syntyperäinen kurulainen, joka on vain armeijan ajaksi poistunut paikkakunnalta. Ilkka Ojanen on ajanut kurulaisten asioita lukuisissa kunnan luottamustehtävissä. Hän on edelleen aktiivinen yritysten hallituksissa ja yhdistyksissä.

Monialayrittäjä Ojanen huolehtii Kurussa metsästä, maatilasta ja yrityksestään. Tämän lisäksi hän kunnostaa vanhoja kurulaisia rakennuksia, kuten vanhaa apteekkia keskustan kaunistukseksi. Vapaa-ajalla Ojanen on innokas teatterikävijä. Onpa hän järjestänyt kamarimusiikkikonsertinkin kunnostamassaan kotitalossa.

Tämän ja viime vuoden valitut Kurun Heloposki Henna ja Urhea Matti laskevat sunnuntaina 19.7.2020 klo 13 Kurun kirkossa alkavan Kuru-viikon jumalanpalveluksen jälkeen kukkia Kurun Hirvenhiihtäjät-muistomerkille.

Lue arvonimen historiasta ja aiempien vuosien Hennat ja Matit täältä.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi