Ylöjärven kesässä on tarjolla uusia kulttuuritapahtumia 150-juhlavuoden kunniaksi

4.6.2019 15:00

Ylöjärven kulttuurikesä kutsuu mukaan monenlaisiin tapahtumiin! Kesä alkaa viimeistään Ylöjärven museon avatessa ovensa 4.6. Tänä vuonna Ylöjärven ja Kurun kotiseutumuseoilla kokeillaan yleisön pyynnöstä tuntia aikaisempaa aukioloa, kun museot ovat avoinna ti-to ja la-su klo 11-16. Ylöjärven museo on auki 4.6.-11.8., Kurun ulkomuseo heinäkuun ajan.

Ylöjärvi 150 -juhlavuosi tuo mukanaan myös uusia kulttuuritapahtumia, kuten 17.8. ympäri kaupunkia levittäytyvän Ylöjärven Vanhat talot -tapahtuman ja 28.7. järjestettävän ilmaisen puistofestari Mökkirokin. Mökkirokin pääesiintyjinä Räikänpuistossa nähdään Danny, Hevisaurus ja Vilma Alina.

Kamarimusiikkifestivaali KuruFestin konsertteja järjestetään 7.–9.6. Ylöjärven kirkossa, Kurun kirkossa sekä Parkkuun Seuratalolla. Taiteellisten johtajien Tuomas ja Heini Lehdon koostama ohjelma tuo kauniisiin kesämaisemiin esiintyjiä Suomen huipulta. Parkkuun konserteissa luonto tulee myös sisään konserttisaliin luontovalokuvien muodossa.

Yhdessä Rantajätkät ry:n kanssa järjestettävä Räikkä Soi -tapahtumakokonaisuus tarjoaa Räikänpuistossa pääsymaksuttomia tapahtumia lauantaina 29. kesäkuuta. Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattaneen Tenavien Tohinoiden pääesiintyjinä nähdään Benny Törnroos ja Muumit, lastenyhtye Päistikka sekä Taikuri Marko. Lapset pääsevät testaamaan myös Räikänpuistoon avattavaa uutta keppihevosrataa.

Yhteislauluilta Räikkä Raikaan solistiksi saapuu 35-juhlavuottaan hiljattain viettänyt Meiju Suvas.

Lapsille on kesä-elokuussa joka viikko ohjelmaa, satutunteja ja työpajoja myös Ylöjärven museolla. Täti Taikakynä pitää museolla kuvitettuja satutuokioita ja Nukketeatteri Nirunarun esitysten jälkeen voi osallistua itsekin nukketeatteripajaan. Kesän ohjelmaan kuuluvat myös tutut Vaarini Vempain -kierrokset sekä satujumpat.

Kurun ulkomuseolla ja Vänrikki Stoolin tuvalla pääsee osallistumaan uusiin yleisöopastuksiin, joita on suunnattu niin aikuisille kuin koko perheelle. Kuru-viikolla museolla järjestetään perinteinen lastenjuhla 16. heinäkuuta. Esiintymään saapuu lastenyhtye Höpinätötterö.

Viljakkalan Haverin kultakaivosmuseolla järjestetään opastettuja kierroksia heinäkuussa.

Kesäteatterista pääsee edellisvuosien tapaan nauttimaan Vahannan nuorisoseuran näytöksissä Ylöjärven museolla sekä Teatteriyhdistys Wimman näytöksissä Viljakkalan Yhtenäiskoulun puistossa.

Kaupungintalon aukiolla järjestetään 9. elokuuta ilmaistapahtuma Kaupunkijazz. Esiintymässä ovat jazztrio Virta sekä Hectorin suomentamia Dusty Springfieldin kappaleita esittävä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

Lisätietoja:
Minna Vallin
kulttuurisihteeri
p. 050 561 1108
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
www.ylojarvi.fi/vapaa-aika/kulttuuri

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi