Ylöjärven museot ovat mukana Maakuntamuseon Seutumuseo-pilottihankkeessa

12.1.2018

Maakuntamuseon pilottihanke Seutumuseomallin kokeiluperiodi on käynnistynyt. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa hankkeessa arvioidaan seudullisen yhteistyömallin toimivuutta paikallismuseoiden ja kulttuuriperinnön hoidossa. Kaksivuotiseen hankkeeseen osallistuvat omarahoitusosuudella Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Pälkäne ja Ylöjärvi.

Hankkeen tavoitteena on kehittää näiden kuntien paikallismuseotoimintaa sekä edistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja kuntalaisten mahdollisuuksia osallistua kotiseutunsa kulttuuriperintötoimintaan. Kuntien edustajista on koottu yhteistyöryhmä, jossa neuvotellaan hankkeen sisällöistä. Muun muassa koululaisten kanssa tehtävää yhteistyötä tullaan kehittämään.

Hankkeessa työskentelee seutumuseotutkija FM Tuija Visuri, jonka tehtävänä on suunnitella ja koordinoida yhteistä toimintaa maakuntamuseotutkijan ohjauksessa. Hän kävi heti hankkeen alettua tutustumassa Ylöjärven museoon, Kurun ulkomuseoon, Vänrikki Stoolin tupaan ja Keihäslahden näyttelytaloon, Vikelän tuulimyllyyn sekä Haverin kultakaivosmuseoon.

Seutukuntamuseon tarpeesta tehtiin selvitys, joka julkaistiin vuonna 2016. Voit lukea raportin tästä.

Lisätietoja Seutumuseo-hankkeesta:
Tuija Visuri
seutumuseotutkija
040 740 0438
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Haverin kultakaivosmuseo
Haverin kultakaivosmuseolla järjestetään kesäisin yleisöopastuksia.

« Takaisin


Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi