Lasten ja nuorten soveltava liikunta

Ryhmissä koetaan iloisia hetkiä omalla tyylillä!

Lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen on tarjolla ryhmäliikuntaa eri muodossa. Yleistavoitteena ryhmissä on motoristen ja liikunnallisten valmiuksien kehittäminen ja sosiaalinen kanssakäyminen mukavan liikunnan parissa. Katso tarkemmat ryhmäkuvaukset alta ja ilmoittaudu mukaan! Soveltuvuus ja valinta ryhmiin tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella annettujen tietojen perusteella. Näiltä sivuilta löydät seuraavat osiot:

Hinnat

Ryhmäliikunta 25 €
Uimakoulumaksu (ohjauskauden aikana parittomilla viikoilla) 55 €
Uimakoulumaksu (4 krt) 30 €  

Ohjauskaudet

Soveltavan liikunnan syyskausi alkaa 2.9.2019 ja kestää 12-16 viikkoa.
Kevätkausi alkaa 13.1.2020 ja kestää 12-16 viikkoa (poikkeuksina: Erityisuinti, jonka kesto noin 8x, sekä nuorten treenit ja ravinto STARTTIRYHMÄ joita järjestetään kaksi ryhmää kaudessa ja yhden ryhmän kesto on noin 7x)

Lasten ja nuorten ohjatut ryhmät ovat tauolla koulujen lomaviikoilla (42/2019 ja 9/2020). Ohjausryhmiä ei järjestetä arkipyhinä.

Syys- ja kevätkausi 2019-2020 ryhmätarjonta ja ryhmäkuvaukset

Tiistai

Nuorten treenit VAPAAHARJOITTELUVUORO STARTTIRYHMÄN käyneille, noin 14x ti 15.00-16.00, Ylöjärven uimahalli, kuntosali (maksuton)

Keskiviikko

Sporttis 15.00-15.45, Ylöjärven Urheilutalo palloiluhalli

Torstai

Nuorten treenit ja ravinto STARTTIRYHMÄ 1. 23.1-12.3 7x, to 15.00-16.00, Ylöjärven uimahalli, kuntosali (maksuton)

Nuorten treenit ja ravinto STARTTIRYHMÄ 2. 19.3-30.4 7x, to 15.00-16.00, Ylöjärven uimahalli, kuntosali (maksuton)

Sunnuntai

Uinnin varhaistaito/perheryhmä 8x (19.1-10.5) parittomat viikot 8.30-9.15, Ylöjärven uimahalli, lasten allas 

Uinnin alkeet 8x (19.1-10.5) parittomat viikot 9.20-10.05, Ylöjärven uimahalli, lasten allas / iso allas

Jatkouinti 8x (19.1-10.5) parittomat viikot 10.10-10.55, Ylöjärven uimahalli, iso allas

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!

RYHMÄKUVAUKSET:

Nuorten treenit VAPAAHARJOITTELUVUORO​: Tarkoitettu pääasiassa yli 12 v nuorille, jotka ovat käyneet starttiryhmän tai tietävät kuntosaliharjoittelun perusteet. Ryhmässä harjoitellaan itsenäisesti kuntosalilla. Ohjaaja on paikalla ja opastaa. Ilmoittautumalla varmistaa paikan ryhmään, mutta mikäli ryhmässä on tilaa, voi paikanpäälle tulla myös ilman ilmoittautumista.

Sporttis: Ryhmä on tarkoitettu kouluikäisille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, joilla on hankaluuksia motoriikassa tai muita haasteita. Ryhmässä on tarkoitus tutustua eri lajeihin ja mahdollisesti löytää oma itseä kiinnostava liikuntaharrastus! 

Perheliikunta: Ryhmä on tarkoitettu kaikille yhteisestä toiminnasta kiinnostuneille lapsille sekä heidän perheilleen. Tuntien tarkoitus on tuottaa iloa ja liikunnan riemua koko perheelle sekä tukea yhteisöllisyyttä. Tunnit ovat perheen yhteisiä liikuntahetkiä ja kaikki liikkuvat. Tunneilla pidetään hauskaa, koetaan ehkä elämyksiäkin, opetellaan ja vahvistetaan mm. lapsen motorisia taitoja sekä sosiaalisuutta. Toimitaan sisä / ulkotiloissa / luonnossa.

Nuorten treeni ja ravinto STARTTI: Tarkoitettu yli 12 v nuorille. Ryhmässä tutustutaan kuntosaliharjoitteluun sekä käydään läpi turvalliset ja tehokkaat harjoitustekniikat liikunnanohjaajan ohjauksessa. Lisäksi keskustellaan ravinnosta ja sen vaikutuksesta jaksamiseen.

Uinnin varhaistaito: Ryhmä on tarkoitettu vesitaidottomille liikunta- tai kehitysvammaisille lapsille sekä lapsille joilla on motorisen kehityksen tai oppimisen viivästymää. Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen. Erityisuimaopettaja ohjaa henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta. Altaan syvyys on noin 0-65cm

Uinnin alkeet: Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille mutta vesirohkeille liikunta- tai kehitysvammaisille lapsille sekä lapsille joilla on motorisen kehityksen tai oppimisen viivästymää. Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen. Erityisuimaopettaja ohjaa henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu joko lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta tai ryhmäläisten taidon ja toiveiden mukaan isommassa altaassa. Pienen altaan syvyys on noin 0-65cm. Ryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin alkeisuintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.

Jatkouinti (uimataitoiset): Jatkoryhmä on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja nuorille jotka tarvitsevat erityistä tukea liikkuakseen vedessä. Tavoitteena on kehittää uimataitoa omien mahdollisuuksien mukaan. Harjoitteet räätälöidään kullekin uimarille sopiviksi heidän omista lähtökohdistaan käsin. HUOM. Lähtötasovaatimuksena on 25m yhtäjaksoinen uimataito ilman kelluttavia apuvälineitä syvässä altaassa. Altaan syvyys on 1,2 – 2,2m.

Ylöjärveläisille perheille ja nuorille on tarjolla myös maksutonta yksilöllistä liikuntaneuvontaa. Katso liikuntaneuvontasivut. Neuvontaan voi hakeutua myös, mikäli jokin laji kiinnostaa, mutta kaipaatte erityisliikunnanohjaajan apua sopivan ryhmän löytämiseen ja ryhmässä aloittamiseen. 

Lisätietoja ryhmistä: Hanna-Mari Suhonen, p. 050-365 2341

Ilmoittautuminen kevätkaudelle 2020

Ilmoittaudu 9.12 alkaen suoraan ohjaajalle:

Katso ensin ryhmäkuvaukset ja teille soveltuva ryhmä. 

Lisätietoja ryhmistä ja ilmoittautumiset:

Hanna-Mari Suhonen p. 050 365 2341 tai hanna-mari.suhonen(at)ylojarvi.fi


Sivu päivitetty 9.12.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi