Lasten ja nuorten soveltava liikunta

Ryhmissä koetaan iloisia hetkiä omalla tyylillä!

Lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen on tarjolla ryhmäliikuntaa eri muodossa. Yleistavoitteena ryhmissä on motoristen ja liikunnallisten valmiuksien kehittäminen ja sosiaalinen kanssakäyminen mukavan liikunnan parissa. Katso tarkemmat ryhmäkuvaukset alta ja ilmoittaudu mukaan! Soveltuvuus ja valinta ryhmiin tapahtuu sähköisellä ilmoittautumislomakkeella annettujen tietojen perusteella. Näiltä sivuilta löydät seuraavat osiot:

Hinnat

Ryhmäliikunta 25 €
Uimakoulumaksu (ohjauskauden aikana parittomilla viikoilla) 55 €
Uimakoulumaksu (4 krt) 30 €  

Ohjauskaudet

Soveltavan liikunnan syyskausi alkaa 3.9.2018 ja kestää 12-16 viikkoa.
Kevätkausi alkaa 14.1.2019 ja kestää 12-16 viikkoa (poikkeuksina: Erityisuinti ja jatkavien kuntosali, joiden kesto vaihtelee).

Syys- ja kevätkausi 2018-2019 ryhmätarjonta ja ryhmäkuvaukset

Tiistai

Motoriikkaryhmä lapsille klo 14.45–15.45 Ylöjärven uimahalli, monitoimisali

Keskiviikko

Sportti ja skillitreeni kouluikäisille 16.00–17.00 Vuorentaustan koulu 
Perheliikunta alle kouluikäisille 17.00–18.00 Vuorentaustan koulu 

Torstai

Nuorten treeni ja ravinto STARTTIRYHMÄ, noin 14x (17.1-25.4) to 15.00-16.00, Ylöjärven uimahalli, kuntosali (maksuton)
 

Sunnuntai

Uinnin varhaistaito/perheryhmä su (20.1-28.4) parittomat viikot 8.30-9.15, Ylöjärven uimahalli, lasten allas 
Uinnin alkeet su (20.1-28.4) parittomat viikot 9.15-10.00, Ylöjärven uimahalli, lasten allas

Jatkouinti (uimataitoiset) su (20.1-28.4) parittomat viikot 10.00-10.45, Ylöjärven uimahalli, lasten allas

Nuorten treeni ja ravinto JATKORYHMÄ (20.1-28.4) parittomat viikot su 12.30-13.30, Ylöjärven uimahalli, kuntosali (maksuton)

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!

SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄKUVAUKSET:

Motoriikkaryhmä: Tarkoitettu lapsille, joilla on vaikeuksia osallistua tavanomaisiin liikuntaryhmiin ja jotka hyötyvät tasapaino- ja motorisesta perusharjoittelusta esim. liikuntarajoitteen vuoksi. Ryhmässä harjoitetaan mm. havaintomotoriikkaa, motorisia perustaitoja, sekä kuntoa ja liikehallintaa.

Sportti ja skillitreeni kouluikäisille lapsille: Ryhmä on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville nuorille, joilla on hankaluuksia motoriikassa tai muita rajoitteita. Ryhmäläiset voivat vaikuttaa kivaan tuntisisältöön. Pelataan eri pallopelejä, temppuillaan ja harjoitellaan liikunnan perustaitoja. Avustaja on tunnilla tarpeellinen.

Perheliikunta alle kouluikäisille: Ryhmä on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville alle kouluikäisille lapsille sekä heidän perheilleen. Tuntien tarkoitus on tuottaa iloa ja liikunnan riemua koko perheelle. Tunnit ovat perheen yhteisiä liikuntahetkiä ja kaikki liikkuvat. Tunneilla opetellaan ja vahvistetaan lapsen motorisia taitoja sekä opetellaan ryhmässä toimimista.

Nuorten treeni ja ravinto STARTTI: Tarkoitettu yli 12 v nuorille. Ryhmässä tutustutaan kuntosaliharjoitteluun sekä käydään läpi turvalliset ja tehokkaat harjoitustekniikat liikunnanohjaajan ohjauksessa. Lisäksi keskustellaan ravinnosta ja sen vaikutuksesta jaksamiseen.

Nuorten treeni ja ravinto JATKORYHMÄ: Tarkoitettu yli 12 v nuorille starttikurssin käyneille. Ryhmässä jatketaan kuntosaliharjoittelua liikunnanohjaajan ohjauksessa.

Uinnin varhaistaito: Ryhmä on tarkoitettu vesitaidottomille liikunta- tai kehitysvammaisille lapsille sekä lapsille joilla on motorisen kehityksen tai oppimisen viivästymää. Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen.

Erityisuimaopettaja ohjaa henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta. Altaan syvyys on noin 0-65cm

Uinnin alkeet: Ryhmä on tarkoitettu uimataidottomille liikunta- tai kehitysvammaisille lapsille sekä lapsille joilla on motorisen kehityksen tai oppimisen viivästymää. Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen. Erityisuimaopettaja ohjaa henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta. Altaan syvyys on noin 0-65cm. Ryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin alkeisuintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.

Jatkouinti (uimataitoiset): Jatkoryhmä on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja nuorille jotka tarvitsevat erityistä tukea liikkuakseen vedessä. Tavoitteena on kehittää uimataitoa omien mahdollisuuksien mukaan.

Harjoitteet räätälöidään kullekin uimarille sopiviksi heidän omista lähtökohdistaan käsin. HUOM. Lähtötasovaatimuksena on 25m yhtäjaksoinen uimataito ilman kelluttavia apuvälineitä syvässä altaassa.

Altaan syvyys on 1,2 – 2,2m.

Ylöjärveläisille perheille ja nuorille on tarjolla myös maksutonta yksilöllistä liikuntaneuvontaa. Katso liikuntaneuvontasivut

Lisätietoja ryhmistä: Hanna-Mari Suhonen, p. 050-365 2341

Ilmoittautuminen kaudelle 2018-2019

Hakuaika 1.8. klo 12 alkaen - 19.8.2018:

Katso ensin huolella ryhmäkuvaukset ja teille soveltuva ryhmä.

Lisätietoja ryhmistä ja hakeutumisesta:
Hanna-Mari Suhonen p. 050 365 2341


Sivu päivitetty 8.1.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi