Vuoden urheilija

Ylöjärvellä on jo usean vuosikymmenen ajan valittu ja palkittu vuoden parhaita urheilutoimijoita. Vuoden Urheilija -titteliä on jaettu jo vuodesta 1982 saakka. Palkitut ovat edustaneet hyvin erilaisia lajeja, mikä kertoo myös kaupungin ja kaupunkiseudun liikuntamahdollisuuksien monipuolisuudesta. Vuoden parhaat valitsee vapaa-aikalautakunta lähetettyjen ehdotusten perusteella.

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN VUODEN URHEILUTOIMIJOIDEN VALINTA

Ylöjärven kaupunki valitsee vuosittain parhaat seuraaviin kategorioihin:

  • vuoden urheilija
  • vuoden nuori urheilija (20v. tai alle)
  • vuoden joukkue
  • vuoden seuratoimija
  • vuoden urheiluteko

Kaikissa kategorioissa valinnan ehtona on, että valittu on ylöjärveläinen. Joukkueen kohdalla tätä tulkitaan väljemmin, kuitenkin niin, että joukkueen on oltava ylöjärveläisseuraa edustava. Yksittäisen palkittavan ei kuitenkaan tarvitse edustaa paikallista seuraa. Vuoden seuratoimija voi olla valmentaja, joukkueenjohtaja tai kuka tahansa seurassa hyvää työtä tehnyt henkilö, joka seuran mielestä ansaitsee kiitosta. Vuoden urheilutekona voidaan palkita hyvin erilaisia tekoja, jotka ovat edistäneet ylöjärveläisten liikunta-aktiviisuutta tai menestystä. Palkita voidaan vain yhdessä kategoriassa saman vuoden aikana. Ohjeet päivitetään vuosittain näille sivuille.

Valinnan vuoden urheilutoimijoista tekee vapaa-aikalautakunta vuoden ensimmäisessä kokouksessaan tammikuun lopulla. Valinnat tehdään määräaikaan mennessä saapuneiden esitysten pohjalta. Esitykset valinnoista tekee siihen nimetty valintatyöryhmä. Määräajat ja valintatyöryhmä asetetaan vuosittain tilanteen mukaan.

Vuoden parhaiden huomioiminen tapahtuu vuosittain järjestettävässä Ylöjärven Urheilugaalassa helmikuun aikana. Stipendein ja muistomitalein palkitaan vuoden urheilija, vuoden nuori urheilija sekä vuoden joukkue. Vuoden seuratoimija ja vuoden urheiluteko palkitaan kunniakirjalla. Lisäksi vuoden urheilija saa nimensä urheilutalolla olevaan Vuoden Urheilija -tauluun. Vuoden parhaiden ohella palkitaan muita vuoden aikana menestyneitä urheilijoita kunniakirjoin.

Vuoden 2018 urheilutoimijoiden valinta

Esitykset vuoden 2018 urheilutoimijoiksi tulee toimittaa viimeistään su 6.1.2019 alla olevan linkin kautta tai sähköpostilla liikuntakoordinaattorille (olli.alamaki(a)ylojarvi.fi). Palkitsemiset suoritetaan Ylöjärven urheilugaalassa ke 6.2.2019.

Anna oma esityksesi vuoden parhaaksi tästä linkistä.

2018
Vuoden urheilija: Linda Välimäki (jääkiekko), Tampereen Ilves
Vuoden nuori urheilija: Venla Niemenmaa (Joukkuevoimistelu), Minetit, Emmi Nikkilä (Joukkuevoimistelu), Minetit, Jessica Hakala (Joukkuevoimistelu), Minetit
Vuoden joukkue: Ylöjärven Ilves P15 (futsal & jalkapallo), Ylöjärven Ilves
Vuoden seuratoimija: Tero Rajala (Karate), Ylöjärven Shotokan karateseura
Vuoden urheiluteko: Ylöjärven Ryhti Voimanostojaosto, Klassisen voimanoston SM -kisojen järjestäminen
Erityispalkinto senioriurheilijalle: Voitto Ahopelto (voimanosto)
Erityispalkinto junioriurheilijalle: Joona Reiman (telinevoimistelu)

Aikaisempien vuosien parhaat löydät täältä (pdf-tiedosto).

Alamäki, Olli
Liikuntakoordinaattori (vs.)
050 523 2081
etunimi.sukunimi[at]ylojarvi.fi
Käyntiosoite: Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi

Sivu päivitetty 13.2.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi