Kulttuurinen nuorisotyö

Luovaa kirjoittamista - Blank Space

Nuorisopalveluiden luovan kirjoittamisen viikonloput on suunnattu yli 15-vuotiaille. Blank Space -viikonloppuina keskitytään pienessä porukassa kirjoittamiseen ja itsensä kuunteluun.
Viikonloppuleireillä rentoudutaan, tunnelmoidaan, kokkaillaan yhdessä sekä tutustutaan itseen ja toisiin. Lisäksi tehdään luovan kirjoittamisen harjoituksia laidasta laitaan. Koronaviruksesta johtuen tämän kevään luovan kirjoittamisen mökkiviikonloppu on peruttu, mutta tulevaisuudessa niitä kyllä edelleen järjestetään. Poikkeustilan aikana luovaa kirjoittamista voi harrastaa etänä - katso vaikkapa inspiroivat sanataidehaasteet sivulta www.kulttour.fi

Kirjoittamalla opit lisää itsestäsi ja saat uusia ideoita. Aikaisempaa luovan kirjoittamisen taustaa ei tarvita, eikä ryhmässä kiinnitetä huomiota pilkkusääntöihin tai oikeinkirjoitukseen. Jos kiinnostuit toiminnasta ja tahtoisit tulla mukaan, ota yhteyttä: maiju.lamminmaki@ylojarvi.fi

 

Teatteri Jakkara

Koronaviruksen vuoksi teatteriryhmien fyysiset kokoontumiset on toistaiseksi peruttu. JatkoJakkara jatkaa kokoontumisia etänä Discordissa.

Nuorisopalveluilla on 9-19-vuotiaille tarkoitettu nuortenteatteri Jakkara. Teatterilla on kaksi ryhmää; 9-12-vuotiaiden JunnuJakkara kokoontuu ja 13-19-vuotiaiden JatkoJakkara. Molemmat ryhmät kokoontuvat tiistaisin nuorisokeskus Olkassa. Teatterissa tehdään improvisaatioon ja liikeilmaisuun liittyviä harjoituksia, rakennetaan kohtauksia, käsikirjoitetaan itse näytelmiä ja tutkitaan yhdessä erilaisia ilmiöitä. Joka kevät on tavoitteena saada rakennettua yhdessä esitys, jota yleisö voi tulla katsomaan. Teatteri Jakkarassa käsikirjoittajina ja näyttelijöinä toimivat nuoret itse. 

Jakkaraan voi ilmoittautua mukaan elokuussa. Toimintaan on sitouduttava vuodeksi, jotta näytelmäproduktion tekeminen on mahdollista!

 

Seutukunnallinen yhteistyö

Ylöjärven nuorisopalvelut tekee aktiivisesti yhteistyötä Tampereen seutukunnan muiden kuntien kanssa myös kulttuurisen nuorisotyön saralla. Ylöjärven nuorisopalvelut on mukana toteuttamassa mm. KultTouria eli Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkoja.

Pirkanmaan nuorten kulttuuria / KultTour365

Pirkanmaan nuorten kulttuuria toteutetaan ympäri vuoden joka puolella Pirkanmaata. KultTour365 huipentuu marraskuun kulttuuriviikkoihin, jolloin kulttuurista tarjontaa on tavallistakin enemmän. Mukana viikoilla on 14 Pirkanmaan kuntaa sekä joukko muita toimijoita tarjoamassa nuorille kulttuurista toimintaa ja erilaisia tapahtumia.

KultTourin tavoitteena on tuoda monipuolisesti kulttuuria lähemmäs nuoria ja tehdä tutuksi nuorten parissa toimivia tahoja. Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkojen pääkohderyhmänä ovat kaikki pirkanmaalaiset 13–17-vuotiaat nuoret.  Toimintaa on tarjolla niin teatterista kuvataiteeseen kuin musiikista tanssiin ja sirkukseen.

Pääset tutustumaan KultTourin ohjelmaan tästä.

 

Työpajat ja tapahtumat

Nuorisopalvelut järjestävät toisinaan erilaisia kulttuurisia työpajoja ja tapahtumia. Näistäkin saat tietoa tältä sivulta.

 

 

 

 

 

 

 

 


Sivu päivitetty 22.4.2020

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi