Kulttuurinen nuorisotyö

Luovaa kirjoittamista - Blank Space

Nuorisopalveluiden luovan kirjoittamisen viikonloput on suunnattu yli 15-vuotiaille. Blank Space -viikonloppuina keskitytään pienessä porukassa kirjoittamiseen ja itsensä kuunteluun.
Viikonloppuleireillä rentoudutaan, tunnelmoidaan ja tutustutaan itseen sekä toisiin. Lisäksi tehdään luovan kirjoittamisen harjoituksia laidasta laitaan ja otetaan osallistujien toiveet huomioon. Seuraavan Blank Space -viikonloppu on 16.-17.11.2019.

Kirjoittamalla opit lisää itsestäsi ja saat uusia ideoita. Aikaisempaa luovan kirjoittamisen taustaa ei tarvita, eikä ryhmässä kiinnitetä huomiota pilkkusääntöihin tai oikeinkirjoitukseen. Jos kiinnostuit toiminnasta ja tahtoisit tulla mukaan, ota yhteyttä: maiju.lamminmaki@ylojarvi.fi

 

Teatteri Jakkara

Nuorisopalveluilla on 9-19-vuotiaille tarkoitettu nuortenteatteriryhmä Teatteri Jakkara. Teatterilla on kaksi ryhmää; 9-12-vuotiaiden JunnuJakkara kokoontuu torstaisin ja 13-19-vuotiaiden JatkoJakkara tiistaisin. Teatterissa tehdään improvisaatioon ja liikeilmaisuun liittyviä harjoituksia, rakennetaan kohtauksia, käsikirjoitetaan itse näytelmiä ja tutkitaan yhdessä erilaisia ilmiöitä. Joka kevät on tavoitteena saada rakennettua yhdessä esitys, jota yleisö voi tulla katsomaan. Teatteri Jakkarassa käsikirjoittajina ja näyttelijöinä toimivat nuoret itse.

Jakkaraan voi ilmoittautua mukaan elokuussa. Toimintaan on sitouduttava vuodeksi, jotta näytelmäproduktion tekeminen on mahdollista!

 

Seutukunnallinen yhteistyö

Ylöjärven nuorisopalvelut tekee aktiivisesti yhteistyötä Tampereen seutukunnan muiden kuntien kanssa myös kulttuurisen nuorisotyön saralla. Ylöjärven nuorisopalvelut on mukana toteuttamassa mm. KultTouria eli Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkoja.

Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot / KultTour

Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkoja toteutetaan joka marraskuu ympäri Pirkanmaan. Mukana viikoilla on 14 Pirkanmaan kuntaa sekä joukko muita toimijoita tarjoamassa nuorille kulttuurista toimintaa ja erilaisia tapahtumia.

Viikkojen tavoitteena on tuoda monipuolisesti kulttuuria lähemmäs nuoria ja tehdä tutuksi nuorten parissa toimivia tahoja. Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikkojen pääkohderyhmänä ovat kaikki pirkanmaalaiset 13–17-vuotiaat nuoret.  Toimintaa marraskuun aikana on tarjolla niin teatterista kuvataiteeseen kuin musiikista tanssiin ja sirkukseen.

Pääset tutustumaan KultTourin ohjelmaan tästä.

 

Työpajat ja tapahtumat

Nuorisopalvelut järjestävät toisinaan erilaisia kulttuurisia työpajoja ja tapahtumia. Näistäkin saat tietoa tältä sivulta.

 

 

 

 

 

 

 

 


Sivu päivitetty 18.9.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi