Hyppää sisältöön

Vuoden 2021 parhaat ylöjärveläiset urheilutoimijat ja kulttuuripalkinnon saaja on julkistettu

10.2.2022 18:30
Kategoria: Liikunta Kulttuuri
Pöydällä mitaleita ja kukkia.

Vuoden 2021 parhaat ylöjärveläiset urheilutoimijat ja kulttuuripalkinnon saaja on julkistettu. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Vanhassa Räikässä 10.2.2022. Palkittavat valitsi Ylöjärven kaupungin hyvinvointilautakunta.

Ylöjärven kaupungin kulttuuripalkinto on myönnetty vuodesta 1998 asti vuosittain ylöjärveläiselle henkilölle tai yhteisölle ansioista Ylöjärven taide- ja kulttuurielämän edistämiseksi tai merkittävästä kulttuuriteosta.

Ylöjärven vuoden urheilija on valittu jo vuodesta 1982 asti. Se voidaan myöntää ylöjärveläiselle yksilö- tai joukkuelajin edustajalle. Lisäksi palkitaan vuoden nuori urheilija, joukkue, seuratoimija sekä vuoden urheiluteko ja jaetaan kunniamainintoja SM-menestyksestä.

Vuoden 2021 urheilu- ja kulttuuripalkintojen saajat

Vuoden kulttuuripalkinto

Ylöjärven kaupungin vuoden 2021 kulttuuripalkinto on myönnetty Kulttuuriosuuskunta Sauriolle.

Kulttuuriosuuskunta Saurio on vuonna 2019 perustettu osuuskunta, jossa toimijoina ovat Rantajätkät ry, Ylöjärvi-Seura ry, Ylöjärven taideyhdistys ry ja Takamaan Poplaivue ry. Osuuskunta toimii voittoa tavoittelemattomana yleishyödyllisenä osuuskuntana, jonka tarkoituksena on Ylöjärvellä sijaitsevan Saurion talon suojelu, ylläpito ja kehittäminen monipuoliseksi kulttuuritaloksi.

Osuuskunnan tarkoituksena on mahdollistaa Saurion talossa kulttuuri- ja taidetoiminnan harrastaminen ja siihen liittyvä koulutustoiminta, järjestää tapahtumia musiikin, tanssin, teatterin, kuvataiteen sekä muun kulttuurin alalla ja näin ollen edistää yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Kulttuuriosuuskunta Saurion toiminnassa kiteytyy erinomaisesti yhteistyö, perinteen huomioiminen, yhteisöllisyys ja vahva usko tulevaisuuteen.

Vuoden urheilija

Joukkuevoimistelun maailmanmestari Emmi Nikkilä

Emmi on ollut joukkuevoimistelun pioneeri, jonka ura on ollut mittava ja menestyksekäs. Ansiolistalla on mm. kolme joukkuevoimistelun maailmanmestaruutta ja kolme hopea mitalia, yksi euroopanmestaruus, kuusi suomenmestaruutta. Emmin tähänastisen uran kruunasi viime vuonna Minettien kanssa saavutettu kolmas joukkuevoimistelun maailmanmestaruus.

Vuoden nuori urheilija

Telinevoimistelija Joona Reiman

Viime vuoden saldona Joona otti nuorten SM-kisoista kuusi mitalia eri telineiltä, nuorten alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoista viisi mitalia ja kruununa viime kauteen kolme mitalia miesten Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuista Walesista. Joona Reiman on tällä hetkellä Suomen paras juniorivoimistelija ja yksi Euroopan lahjakkaimpia juniorivoimistelijoita.

Vuoden joukkue

Ylöjärven Ilves, P17 futsal-joukkue

Joukkue harjoitteli todella sinnikkäästi koronakurimuksesta huolimatta ja piti katseensa tavoitteessa jatkuvista muutoksista huolimatta. Suomenmestaruuden uusiminen P17 futsal-liigassa näissä olosuhteissa on huomionarvoinen asia.

Vuoden seuratoimija

Shotokan-karateseuraa edustava Timo Koski

Timo Koski perusti uuden karateseuran Ylöjärvelle tilanteessa, missä karaten harrastaminen uhkasi loppua lupaavasta alusta huolimatta. Hän keräsi uuteen toimintaan mukaan suhteellisen kokemattomat harrastajat ja organisoi heidät aktiivisiksi seuratoimijoiksi ja harrastajiksi.

Hän käynnisti harrastajien valmennusjärjestelmän, mikä osallistutti heidät valmentajiksi ja apuvalmentajiksi ja kehitti heidän osaamistaan uudella tavalla. Timon johdolla Ylöjärven Shotokan -karateseurasta on tullut poikkeuksellinen, monipuolinen ja hyvin verkostoitunut karateseura, joka liikuttaa jopa kokonaisia ylöjärveläisiä perheitä.

Kaikkien edellä mainittujen tekijöiden seurauksena ylöjärveläiset karateharrastajat ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa sekä kansallista että kansainvälistä menestystä.

Vuoden teko

Ultrajuoksija Ville Niemenmaa

Ville osoittaa uskomatonta sisua ja periksiantamattomuutta, vaikka juoksu vaatisi 84 tunnin yhtämittaista juoksemista, ilman nukkumista. Siinä, jos missä, ilmentyy sellainen suomalainen sisu ja sitkeys, mistä jokainen urheilija voi ottaa esimerkkiä.

Ville juoksi marraskuussa Authentic Phidippides Run -kisan Kreikassa, joka on pituudeltaan 490 kilometriä. Ville oli tuon kisan neljäs siitä huolimatta, että hän eksyi pariksi tunniksi sumuisella vuorella. Tämä suoritus on ehdottomasti vuoden teon arvoinen.

Kunniamaininta SM-menestyksestä

Alla olevat ylöjärveläisurheilijat voittivat suomenmestaruuden vuoden 2021 aikana.

 • Konsta Uuttera, Tampereen Pyrintö
 • Nella Honkaniemi, Koovee
 • Veeti Huhtamäki, Tampereen Pyrintö
 • Jeremy Hakala, Kangasalan Melojat
 • Jutta Selin, Tampereen Pyrintö
 • Tero Tuohenmaa, Huittisten Voimailijat
 • Antti Vähäkoski, Ylöjärven Ryhti / voimailujaosto
 • Miska Ronkainen, Ylöjärven Shotokan Karateseura ry
 • Ida Kujanpää, Tampereen Pyrintö
 • Pietari Huhtamäki, Tampereen Pyrintö
 • Vesa Korhonen, Ylöjärven Ryhti
 • Miska Salonen, Ylöjärven Shotokan Karateseura ry
 • Teemu Hällfors, Ylöjärven Ryhti

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

Ryhmäkuva

Kuvassa ylärivissä Konsta Uuttera (kunniamaininta), Ville Niemenmaa (vuoden teko), Emmi Nikkilä (vuoden urheilija), Ida Kujanpää (kunniamaininta), Timo Koski (vuoden seuratoimija) ja Sami Marjamäki (vuoden joukkue). Kuvasta puuttuu vuoden nuori urheilija Joona Reiman. Alarivissä Minna Sorsa ja Ari Kallio Kulttuuriosuuskunta Sauriosta sekä Teemu Hällfors (kunniamaininta). Palkitsemistilaisuus järjestettiin Vanhassa Räikässä 10.2.2022.