Hyppää sisältöön

Ylöjärvellä liikkuvilta kerätään kestävän liikkumisen kehittämistoiveita

18.9.2023 09:30
Kategoria: Asuminen ja ympäristö
Kolme ihmistä pyöräilee metsässä.

Ylöjärven kaupunki on avannut kyselyn kestävän liikkumisen kehittämistarpeista. Sähköisellä kyselyllä kerätään kävelyn, pyöräilyn ja esteettömyyden olosuhteiden parantamisehdotuksia. Vastauksia toivotaan Ylöjärvellä asuvilta ja alueella muuten liikkuvilta. 

Kehittämiskohteet kartalle 

Kestävän liikkumisen kysely on sähköinen karttakysely, johon voi vastata tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Vastaaja voi merkitä liikenneympäristössä havaitsemiaan puutteita suoraan kartalle: esimerkiksi puuttuvia pyörätelineitä, penkkejä tai luiskia. Vastauksia toivotaan erityisesti alueilta, joilla on suurin potentiaali kestävien kulkutapojen käytön lisäämiseen. 

Kysymykset koskevat kävelyä, pyöräilyä, kunnossapitoa ja esteettömyyttä. Tällä kyselyllä ei kerätä joukkoliikenteen reitteihin liittyviä toiveita. 

Ylöjärven kaupunki hyödyntää kyselyn tuloksia katualueiden ja yleisten alueiden suunnittelussa ja tulevien vuosien parannuksissa. Kyselyn toteuttaa Ramboll Finland Oy Ylöjärven kaupungille osana Tampereen seudun CANEMURE-hanketta.   

>> Vastaa kyselyyn. Kysely on avoinna 18.9. –1.10.2023. 

Välipalaa ja pyöränhuoltoa Liikkujan viikolla 

Kestävän liikkumisen kyselyyn voi käydä vastaamassa myös torstaina 21.9. klo 15–18 Liikkujan viikon teltalla Matkatien ja Mikkolantien risteyksen vieressä, pyörätelineiden välissä (tekstin lopussa on karttakuva sijainnista). Jokainen vastaaja saa pienen palkinnon.  

Matkatiellä on lisäksi tarjolla välipalaa pyöräilijöille, liityntäpysäköitsijöille ja muille Liikkujan viikon viettäjille. Tarjolla on myös maksutonta polkupyörän pikahuoltoa eli renkaiden pumppausta, öljyämistä ja pieniä säätöjä.  

Tapahtuman toteuttaa Ekokumppanit Oy yhteistyössä Tampereen ja Ylöjärven kaupunkien kanssa. Tapahtuma on osa eurooppalaista Liikkujan viikkoa. 

Lisätietoja kyselystä 

Sari Soini, Ylöjärven kaupunki (etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi) 
Leena Manelius, Ramboll Finland Oy (etunimi.sukunimi@ramboll.fi) 

Lisätietoja Liikkujan viikon tapahtumasta 

Sanna Ovaska, Tampereen kaupunki, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Liikkujan viikon tapahtuman sijainti on merkitty karttaan punaisella pallolla.  

Kuvat: Visit Tampere / Laura Vanzo