Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvellä on paljon tekemistä talvilomaviikolla – tutustu koosteeseen!

Koululaisten talvilomaa vietetään Pirkanmaalla viikolla 9. Ylöjärvellä on lomaviikolle paljon erilaista ohjelmaa niin lapsiperheille, nuorille, liikkujille kuin kulttuurin harrastajille.

Liikunnallista tekemistä ja ulkoilua

Lauantaina 24.2. ja sunnuntaina 25.2. uimahallin monitoimialtaassa on YlöSpläsh-temppurata.

Tiistaista 27.2. perjantaihin 1.2. uimahallin monitoimiallas on varattu lapsille ja nuorille kello 12–15.

Uimahallin perhelippu on voimassa koko lomaviikon (max. 2 aikuista ja 3 lasta).

Uimahallin isolla näytöllä esitetään laajaa valokuvakoostetta ”Ylöjärvi 155 vuotta”.

Jäähallissa on yleisöluistelua joka päivä maanantaista perjantaihin molemmissa kaukaloissa (luistelu / mailapelit) kello 9.45–14.45.

PerheSporttikset järjestetään lomaviikolla urheilutalolla, Viljakkalan Vilskeessä, Mutalan koululla ja Kurun Urheilutalolla. Taaperotemput puolestaan urheilutalolla. Aikataulut löytyvät liikuntapalvelun talvilomatiedotteesta.

Räikän avantosauna on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–20 ja lauantaisin kello 11–20. Veittijärven avantosaunalla löylyihin pääsee puolestaan tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 16–21, perjantaisin 15–21, lauantaisin 14–21 ja 18.2. alkaen sunnuntaisin kello 14-20.

Seitsemisen Luontokeskus on avoinna talvilomaviikolla kello 11–16. Keittolounas on tarjolla kello 12–15. Lauantaina 2.3. ja sunnuntaina 3.3. lounasta on tarjolla kello 11–15.

Teivossa vietetään koko perheen talviriehaa lauantaina 2.3. kello 11-13 (ilmainen sisäänpääsy klo 11-12, sen jälkeen pääsymaksu 16 vuotta täyttäneille). Talviriehan jälkeiset ravit alkavat Ylöjärven kaupungin nimikkolähdöllä.

Perinteinen Pirkan hiihto hiihdetään sunnuntaina 3.3.

Hiihtolatujen ja luistelukenttien sijainnit ja kunnossapitotiedot löytyvät kunnossapitokartalta. Ylöjärven harjulla Lamminpään majalla on Villa Vinon pyörittämä latukahvila, joka on talvilomaviikolla avoinna joka päivä kello 10–18.

Kulttuuria ja kirjaston tapahtumia

Vanhassa Räikässä on helmikuun ajan esillä Antti Niemelän taidenäyttely Kasvot kertovat. Näyttelyn maalaukset on tehty akryylimaaleilla, vesiväreillä, tusseilla, kuivapastelleilla ja hiilillä.

Kurun kirjastossa on esillä Erika Koivulan akryylimaalauksia, jotka yhdistelevät esittävää ja abstraktia.

Kirjastojen satutunnit järjestetään tavalliseen tapaan myös talvilomaviikolla. Leijassa satutunti on keskiviikkona 28.2., jolloin järjestetään myös kaunokirjoituskurssi ”Kirjoita oma kalevalainen loitsusi” kello 14–16 monitoimisalissa. 

Kurussa satutunti on perjantaina 1.3. kello 10–10.30, minkä lisäksi kirjastossa on palapeli asiakkaiden koottavana. Viljakkalassa järjestetään lomaviikolla tietokilpailu, ja sielläkin on palapeli koottavana.

Kaikki kirjastot ovat avoinna lomaviikon, aukioloajat löytyvät kirjastojen verkkosivuilta.

Talvilomaviikon kruunaa Salin klassiset sunnuntaina 3.3. Ylöjärvi-salissa konsertoi Tampere Filharmonian muusikoista koostuva jousikvartetti FINESTre. Ylöjärvellä kvartetti esittää muun muassa Petri Niemisen uuden jousikvarteton.

Nuorten loma alkaa omalla tapahtumalla

Talviloma-startti tapahtuma käynnistää loman perjantaina 23.2. kello 17-22 Ylöjärven Urheilutalolla. Ohjelmassa on muun muassa kuplafutista, ilmainen pääsy uimahalliin ja Wibit-rata monitoimialtaalla ja liikkuva musaluokka Rytmirekka piha-alueella. Lisäksi DJ soittaa musaa, on kisoja ja iltapalaa. Rap-artisti Seittemän huipentaa illan keikallaan.

Ilmainen ja päihteetön tapahtuma on tarkoitettu 13–18-vuotiaille. Tapahtuman järjestävät Ylöjärven nuoriso- ja liikuntapalvelut yhdessä Nuoria somettaa -tapahtuman ja Ylöjärven Uutisten kanssa.

Nuorisotilojen aukioloaikoja kannattaa seurata Nuorten Ylöjärvi -verkkosivuilta sekä Nuorten Ylöjärven sosiaalisen median kanavista.

Tekemistä myös ennen ja jälkeen talviloman!

Menovinkit eivät lopu lomaviikkoon, vaan erilaisia rientoja riittää myös myöhemmin keväällä ja jo ennen viikkoa 9.

Lastenkulttuurikuukausi Lasten Pirkkasia vietetään helmikuussa. Osana ohjelmaa Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli esittää TosiSatu-lastenteatteriesityksensä Kurun kirjastossa 20.2. kello 15 ja Leija-kirjastossa 22.2. kello 15. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja sen kohderyhmänä ovat yli 3-vuotiaat lapset. 

Fröbelin Palikat tuovat Sutsisatsikiertueensa Ylöjärvelle sunnuntaina 10.3. Lastenmusiikkiyhtye esiintyy Ylöjärven urheilutalolla kello 14.

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä kurvaa Ylöjärvelle 16.–17.3.

Lastenkulttuurikuukausi Lasten Pirkkasia vietetään helmikuussa. Osana ohjelmaa Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli esittää TosiSatu-lastenteatteriesityksensä Kurun kirjastossa 20.2. kello 15 ja Leija-kirjastossa 22.2. kello 15. Esitys kestää noin 30 minuuttia ja sen kohderyhmänä ovat yli 3-vuotiaat lapset.  

Seita Elämyspalvelut järjestää Sinkkulumikenkäilyn Seitsemisen luontokeskuksessa lauantaina 9.3. Tunnin kestävän lumikenkäretken lisäksi päivän aikana nautitaan keittolounas, paistetaan makkarat, pikadeittaillaan ja saunotaan. Lisäksi trubaduuri Klaus Myllymäki esiintyy illalla. Lisätietoja Seita Elämyspalvelujen sivulla.

Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät tapahtuma– ja liikuntakalentereista.