Hyppää sisältöön

Ylöjärven esikoululaisten yhteisötaidenäyttely esillä pääkirjasto Leijan ikkunoissa

Ylöjärven pääkirjasto Leija 12.04.2021 - 30.04.2021 Kategoria: Kirjasto Kulttuuri Lapset

Katuosoite: Koivumäentie 2 Ylöjärvi

Samurairapu ja muita upeita otuksia, Ylöjärven esikoululaisten yhteisötaidenäyttely on esillä Ylöjärven pääkirjasto Leijan ikkunoissa 10.-30.4.2021 ja on siis katsottavissa ympäri vuorokauden ulkoa käsin.

Näyttely on toteutettu osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Lukeminen on avain -hanketta. Runot ja kuvitukset ovat Ylöjärven esikoululaisten itsetekemiä ja varhaiskasvattajien ohjauksessa toteutettuja. Näyttelyn on ideoinnut ja koordinoinut lukukoordinaattori Jenni Perttu. Sen tavoitteena on ollut innostaa esikoululaisia runojen maailmaan sekä leikkimään sanoilla ja kiinnostumaan kielestä. Tärkeää on että lapsen oma mielikuvitus pääsee valloilleen. Näyttelyn inspiraationa toimi Laura Ruohosen, Erika Kallasmaan sekä Petri Kumelan yhteisteos Otus opus. Myös muista runokirjoista on inspiroiduttu tämän lisäksi. Aiheena oli eläin, joko mielikuvituksellinen tai olemassa oleva. Taidetekniikka oli vapaasti valittavissa.

Tervetuloa ihailemaan upeaa näyttelyä kirjaston ikkunaseinälle! Huom! Aamupäivän tunteina, aurinkoisella säällä kirjaston verhot saattavat olla alhaalla, jolloin työt ovat piilossa.