Hyppää sisältöön

Ylöjärven kaupungin visuaalinen ilme uudistui

14.12.2020 11:00
Kategoria: Yleiset
Piirroskuva, jossa näkyy Ylöjärven kaupunkisiluettia sekä teksti uusi ilme ja graafinen ohje

Ylöjärven kaupungille on valmistunut uusi graafinen ohjeisto. Ohjeiston myötä kaupungin visuaalinen ilme uudistuu. 

Visuaalisen ilmeen uudistusprosessi käynnistyi syksyllä 2019 ja uusi ilme on otettu käyttöön vaiheittain. Uusi ilme on jo näkynyt kaupungin 15.9.2020 julkaistuilla uusilla kotisivuilla sekä alkuvuodesta 2020 uudistetussa asukaslehdessä, Ylöjärvi-lehdessä

Graafinen ohjeisto kokoaa uuden ilmeen kokonaisuutena yhteen. Graafinen ohjeisto määrittelee kaikissa kaupungin viestintä- ja markkinointimateriaaleissa käytettävät värit, elementit ja kirjasintyypin sekä ohjaa visuaalisen ilmeen käyttöä eri tilanteissa. 

Uudistusprosessissa kaupungin logon kirjasintyyppi vaihtui, mutta logon merkki ja värit pysyivät ennallaan. Muut ilmeen elementit ovat pääosin aivan uusia. 

Keskeinen osa uutta ilmettä on kaupunkisiluetti, joka pohjaa Ylöjärven tunnettuihin rakennuksiin (siluetti näkyy kotisivujen alareunassa).

Uuteen ilmeeseen kuuluvat myös ikonityyppiset kuvat, joita on hyödynnetty muun muassa kaupungin kotisivuilla (katso ikoneja etusivulla) sekä joissakin dokumenttipohjissa. 

- Uudistuksen tavoitteena oli kokonaisuus, joka tukee Ylöjärven nykyistä kaupunkistrategiaa ja vastaa nykyaikaisen viestinnän ja markkinoinnin tarpeita esimerkiksi muuntautumiskyvyltään. Aineistoissa on huomioitu tarvittavin osin saavutettavuuslainsäädännön vaatimukset, kertoo kaupungin tiedottaja Tiina Helminen

Uuden ilmeen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Mainostoimisto Sireeni Tampereelta. Ylöjärven kaupungin edellinen graafinen ohjeisto ja visuaalisen ilmeen peruselementit olivat vuodelta 2012.

Ylöjärven kaupungin graafinen ohjeisto 2020 (pdf)

Lisätietoja: tiedottaja Tiina Helminen, p. 050 437 1247, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi