Hyppää sisältöön

Ylöjärven Kaupunkijazz palaa kahden vuoden tauon jälkeen 12.8. – Esiintymässä Anna Inginmaa ja Linda Fredriksson Juniper

10.8.2022 15:10
Kategoria: Kulttuuri
T-paitaan ja lippikseen pukeutunut henkilö seisoo katse maassa. Sivuilla graafisena elementtinä palmunlehvät.

Kaupunkijazz päästään toteuttamaan Ylöjärvellä kahden vuoden tauon jälkeen. Vuoden 2022 Kaupunkijazz järjestetään perjantaina 12. elokuuta Ylöjärven kaupungintalon aukiolla. Esiintymässä ovat sielukasta vokaalijazzia tekevä Anna Inginmaa klo 20.45 sekä jo debyyttilevyllään palkintoja kerännyt Linda Fredriksson Juniper klo 19.

Elokuun illan tunnelmalliseen tapahtumaan on vapaa pääsy. Myös kahvila-ravintola Vanha Räikkä ja sen terassi palvelevat tapahtuman ajan.

Omintakeinen artisti Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Huominen on uni -albumin vuonna 2016 Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanolla. Vuonna 2020 hän julkaisi loistavan vastaanoton saaneen sooloalbuminsa upean jazzyhtyeensä kanssa.

Anna Inginmaan intensiivinen tulkinta ja yhtyeen vahva synergia luovat vastustamattoman yhdistelmän, niin levyllä kuin keikoillakin.

Anna Inginmaa yhtyeineen kohtalokkaan ja elokuvallisen Film Noir -EP:n julkaistiin 13.5.2022. Levyn taiteellista yhteistyötä Anna on tehnyt Maritta Kuulan kanssa, ja tämä näkyy sekä kuuluu myös EP:n vahvoissa teemoissa ja lyriikoissa.

Anna Inginmaan yhtyeen kokoonpano:
Anna Inginmaa, laulu
Mikko ’Gunu’ Karjalainen, trumpetti
Arto Ikävalko, piano
Ville Luukkonen, rummut
Joonas Tuuri, kontrabasso

Illan toinen esiintyjä Linda Fredriksson julkaisi debyyttisooloalbuminsa Juniper 29. lokakuuta 2021 We Jazz -levymerkillä. Yhtyeistä kuten Mopo, Superposition ja Ricky-Tick Big Band tuttu Fredriksson sulauttaa esikoisellaan yhteen improvisaatioon pohjaavan jazzilmaisun sekä singer-songwriter-perinteen. Juniper voitti Vuoden 2021 Jazz -levyn palkinnon Emma Gaalassa.  

Juniper on artistin omin sanoin hänen "hiljaisen ja ujon puolensa säveltämä" albumi – rehellinen ja yksityinen. Sielultaan se on singer-songwriter-musiikkia jazz-yhtyeen soittamana. Musiikillisiksi vaikutteikseen Fredriksson listaa artisteja kuten Sufjan Stevens, Alice Coltrane, Feist, Eric Dolphy, Neil Young, Iro Haarla ja Billie Eilish. Juniperin musiikki on syntynyt hitaasti ja pitkän ajan sisällä, omassa tilassa. ”Se on oma maisemani ja rauhan paikkani kaiken kaaoksen keskellä. Kupla, jonka sisällä on ollut hyvä olla”, Fredriksson kuvailee.

Linda Fredriksson Juniperin kokoonpano:
Linda Fredriksson, saksofoni
Tuomo Prättälä, koskettimet
Olavi Louhivuori, rummut
Mikael Saastamoinen, kontrabasso

Aukiolle levitetään penkkejä, mutta voit myös ottaa mukaasi oman retkituolin. Vanhan Räikän kahvila-ravintola ja sen terassi palvelevat tapahtuman ajan.

Perinteisesti jazzintäyteinen ilta jatkuu Ylöjärven kirkossa seurakunnan järjestämällä Jazz-messulla klo 22.

Jazz-messun esiintyjinä toimivat: 
Maria Joutsi-Laine, laulu
Sami Sippola, tenorisaksofoni
Arto Piispanen, piano
Kyösti Aalto, kontrabasso
Antti Mäkinen, rummut


Lisätiedot:

Kulttuuri- ja markkinointituottaja 
Sanna Karhutaival
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
p. 050 5694 595