Hyppää sisältöön

Ylöjärven syntymäpäivää vietetään swingin ja valotaiteen parissa sekä merkkipäivävauvaa muistaen

24.1.2023 07:00
Kategoria: Kirjasto Kulttuuri Nuoret
Valotaideteos

Hyvää Ylöjärvi-päivää! Ylöjärven syntymäpäivää vietetään 24. tammikuuta. Tänä vuonna Ylöjärvi täyttää 154 vuotta.

Ylöjärven syntymäpäivää vietetään jälleen syntymäpäiväviikon muodossa. Torstaina 26.1. voi kokea swingin hurmaa konsertissa kaupungintalolla. Loiste Ylöjärvi -valotaidefestivaali puolestaan tuo valoa arjen keskelle perjantaista sunnuntaihin 27.-29.1.

Swingin hurmaa 26.1.

Swing Doctors -yhtye kutsuu swingin ystävät kaupungintalolle Ylöjärvi-saliin torstaina 26.1. kello 18. Kitaristi-laulaja Marko Ahon luotsaaman yhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa Benny Goodmanin, Count Basien ja Nat King Colen menevistä klassikkokappaleista. Liput 12 €. Saattajat ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Lippuja voi ostaa osoitteesta Lippu.fi tai paikan päältä käteisellä.

Lisätietoja konsertista

Loiste Ylöjärvi -valotaidetta 27.-29.1.

Valotaidefestivaali Loiste Ylöjärvi on koko perheen maksuton ulkoilmatapahtuma, joka tuo jälleen valoa ja taidetta talven keskelle. Valoteokset ja aluevalaistus ovat nähtävissä 27.–29.1. päivittäin kello 18–22.

Reitti kulkee kaupungintalon aukiolta entiseen perusturvakeskukseen rakennetun valotaidegallerian kautta Kirkkopuistoon, sieltä edelleen Kirkkotanhuantien leikkipuistoon ja pääkirjasto Leijan luo. Tänä vuonna reittiä on pidennetty niin, että se jatkuu vielä Krankkulaan eli Kädentaitotalolle asti. Kaupungintalon aukio ja Vanha Räikkä saavat juhlavalaistuksen, kuten myös Kurun ja Viljakkalan kirjastot.

Lisätietoja Loiste Ylöjärvi -tapahtumasta

Minne syntyy merkkipäivävauva?

Ylöjärvi-päivään kuuluu perinteisesti jännitys siitä, mihin kaupunginosaan syntyy Ylöjärven merkkipäivävauva. Kaupunki on jo yli 30 vuoden ajan, vuodesta 1989 muistanut pienellä lahjalla ensimmäistä kaupungin syntymäpäivänä 24.1. tai sen jälkeen syntynyttä uutta kaupunkilaista.

Ylöjärven kaupunki on edellisvuosien tapaan mukana myös MLL Ylöjärven vauvakassissa, jolla tervehditään vastasyntynyttä ylöjärveläistä ja hänen perhettään. Kasseja jaetaan neuvoloiden kautta perheisiin. Kaupungin tervetulokortissa kehotetaan kurkkaamaan sivulle www.ylojarvi.fi/lapsiperheet, jonne on koottu tietoa kaupungin palveluista lapsiperheille.

Hyvää syntymäpäivää, Ylöjärvi! Kaupungin kiinteistöissä nostetaan lippu salkoon 24.1.

Kuvat: Jonathan Melartin