Hyppää sisältöön

Ylöjärven terveyskeskuksen kehittäjätiimi palkittiin parhaan posterin palkinnolla

29.4.2022 16:30
Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut
Kuusi naista rivissä, yhdellä käsissään kunniakirja.

Ylöjärven terveyskeskuksen kehittäjätiimi voitti parhaan posterin palkinnon Hyvä vastaanotto -koulutuksessa. THL:n järjestämän koulutuksen tarkoituksena oli tukea terveyskeskuksen vastaanottomallin arviointia ja kehittämistä paremmin asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Valmennus alkoi syyskuussa 2021 ja loppui huhtikuussa 2022, ja mukana olivat Ylöjärveltä ylilääkäri, apulaisosastonhoitaja, erikoislääkäri, neljä sairaanhoitajaa ja apulaisylilääkäri.

- Vaikka varsinaiseen valmennukseen osallistui kahdeksan henkilöä, on koko henkilöstö osallistunut aktiivisesti kehittämiseen. Yhdessä olemme työstäneet ideoita, ajatuksia, käyneet niitä läpi ja kehitelleet eteenpäin, valmennuksessa mukana ollut apulaisylilääkäri Merja Hietanen sanoo.

Terveyskeskus oli tehnyt kuntalaisille ja henkilökunnalle jo PirSoteen liittyen kyselyn siitä, minkälainen vastaanottomalli tulevaisuudessa halutaan. Esiin nousi vahvasti viesti siitä, ettei haluta luopua vuodesta 1998 toimineesta väestövastuumallista, jota on kehitetty vuonna 2012 hoitaja-lääkäri-työparimallilla.

Tarvetta muutokseen kuitenkin oli, koska väestövastuualueet ovat kuormitukseltaan epätasaisia.

Voittaneeseen posteriin on koottu lyhyesti ne asiat, jotka valmennuksen aikana nousivat esiin, minkälaisia muutoksia on tehty ja mitä suunnitellaan tehtäväksi jatkossa. Lisäksi tiimi pohti sitä, mikä terveyskeskukselle on tärkeää ja millainen terveyskeskus haluaa olla. Siltä pohjalta tehtiin asiakaslupaukset laadusta ja saatavuudesta.

Posteri toimii yhtenä tiedotuksen kanavana ja sen tarkoituksena on tehdä terveyskeskuksen toimintaa ja toimintatapaa näkyväksi. Posteri on koottu nimenomaan asiakaslähtöisesti, ja sillä halutaan tuoda näkyvästi esille kehitystä kuntalaisille ja ammattilaisille.

Tulevaisuuden terveyskeskusta tehdään yhdessä asiakkaiden ja ammattilaisten kanssa.

Voitokas posteri (pdf)