Hyppää sisältöön

Ylöjärven Yhtenäiskoulun sisäilmatekniset korjaukset käynnissä

14.10.2021 14:00
Kategoria: Nuoret Yleiset
Koripallokenttä, jonka taustalla on koulurakennuksia.

Ylöjärven Yhtenäiskoululla on esiintynyt eri asteisia sisäilmaongelmia. 

Ensimmäiset sisäilmatutkimukset kohdistuivat koulun C-osassa kuvaamataidon luokkaan ja kuuteen muuhun opetustilaan C-osan 2. ja 3. kerroksessa sekä oppilashuollon tiloihin A-osan kellarikerroksessa. A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n laatiman sisäilmateknisen kuntotutkimusraportin ja korjaussuunnitelman mukaiset korjaustyöt on toteutettu kevään ja kesän 2021 aikana. Myös ilmanvaihtolaitteisto ja -kanavisto on puhdistettu, säädetty ja korjattu. 

Kesän 2021 aikana A-Insinöörit Suunnittelu Oy laati kattavan kosteusteknisen sisäilmatutkimuksen koko Yhtenäiskoulun rakennuksesta. Tutkimusraportin mukaan suurimmat ongelmat ovat vanhojen, 50-luvulla rakennettujen A- ja C-osien väli- ja yläpohjissa, joiden sahanpuru- ja kutterinlastutäytteissä esiintyy mikrobikasvustoa. 

Mikrobikasvustoa on myös C-siiven 50-luvulla rakennetun osan kellarikerroksen maanvastaisen seinän eristeissä. Mikrobikasvustoa esiintyy paikoittain ikkunoiden karmin ja seinärakenteen välisissä eristeissä koko rakennuksen alueella. 

Korjaussuunnittelu on käynnistynyt A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n toimesta. Korjaustyöt ovat jo alkaneet C-osan kellarikerroksessa. 

Korjaustyöt jatkuvat vaiheittain suunnittelun edetessä ja jatkuvat tämän hetken arvion mukaan kesään 2022 asti. 

Rakennuttaja Hannu Heikkilä, Ylöjärven kaupunki