Hyppää sisältöön

Ylöjärvi otti käyttöön Omaolo.fi-palvelun

15.6.2021 16:00
Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut
Omaolon logo

Ylöjärven kaupunki on ottanut käyttöön uuden sähköisen terveyspalvelun, Omaolon. Omaolo korvaa terveyskeskuksen nykyisen sähköisen 24h-asiointipalvelun, Klinikin, jonka käyttö päättyi 31.5.2021.

Omaolo.fi tuo terveys- ja sosiaalipalvelut kotisohvalle 

Omaolo.fi on verkkopalvelu, joka ottaa asiakkaan eli sinut mukaan edistämään hyvinvointiasi yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Sen käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä. 

Omaolon palveluita ovat muun muassa oirearviot, palveluarviot, henkilökohtaiset suunnitelmat, hyvinvointitarkastukset ja -valmennukset. 

Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin. Jos käynti esimerkiksi terveysasemalla on tarpeen, Omaolon kautta ammattilainen voi varata sinulle ajan tai antaa tiedon siitä, minne voit ottaa yhtyettä. Vaikka et kirjautuisi Omaoloon, saat perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueesi palveluihin. 

Omaolon palveluarvioissa voit arvioida mahdollisuutesi omaishoidon tukeen ja joihinkin sosiaalipalveluihin. Omaolon hyvinvointitarkastus ja -valmennukset ohjaavat sinua huolehtimaan terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi ennaltaehkäisevästi. 

Omaolosta saat muun muassa reseptin tai voit pyytää sairauslomaa. Omaolon kautta ammattilaiset myös saavat paremmat ennakkotiedot sinusta, jolloin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan. Omaolo on Omakannan kumppani ja palvelut voivat jakaa tietoja sinun suostumuksellasi. 

Käyttöön vaiheittain 

Aluksi Ylöjärvellä on mahdollisuus tehdä Omaolossa oirearvioita, joista ensimmäisenä tulevat käyttöön korona-, virtsatietulehdus-, silmätulehdus- ja seksitautioirearviot. Muut oirearviot otetaan käyttöön myöhemmin tänä ja ensi vuonna. 

Omaolon sähköiset palvelusisällöt tulevat kasvamaan myös muilta osin vuonna 2022 muuan muassa palveluarvioilla, hyvinvointitarkastuksilla ja -valmennuksilla sekä henkilökohtaisilla suunnitelmilla. 

Omaolo.fi

Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi

Omaolon linkki on myös kaupungin kotisivuilta, joilta löytyy lisätietoa kaikista kaupungin sähköisistä terveyspalveluista: www.ylojarvi.fi/sahkoiset-terveyspalvelut.

Omaolo otettiin käyttöön 14.6.2021.

Ylöjärven terveyskeskus

www.ylojarvi.fi/terveyspalvelut