Hyppää sisältöön

Ylöjärvi palkkasi koordinaattorin tukemaan hoitohenkilökunnan rekrytointia

15.11.2021 17:45
Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut
Henkilökuva

Suomessa ja Pirkanmaalla on huomattava pula hoitohenkilökunnasta, ja tilanne on haasteellinen myös Ylöjärvellä. Kaupungin perusturvaosastolla on parhaillaan käynnissä projekti hoitohenkilöstön rekrytoinnin kehittämiseksi.  

Kehittämisprojektiin on nimetty rekrytointikoordinaattori, Eveliina Erola, joka on toiminut tehtävässään keväästä 2021 lähtien. 

- Työskentelin aikaisemmin kaupungin varahenkilöstössä sairaanhoitajana. Kun sain tietää rekrytoinnin kehittämisprojektista ja koordinaattorin tehtävästä, kiinnostuin heti, Eveliina Erola kertoo. 

Rekrytointikoordinaattorin tehtävä on uusi. Hoitohenkilöstön rekrytoinneista on tähän asti vastannut kunkin hoito- ja hoivayksikön esihenkilö muiden töiden ohella. 

- Tehtävänkuva on muotoutunut yksiköiden tarpeiden mukaan. Aloitin työni tutustumiskäynneillä, joiden avulla tutustuin paremmin yksiköihin sekä niiden rekrytointitarpeisiin. 

Rekrytointikoordinaattorin tehtäviin kuuluu muun muassa lisätä tietoisuutta Ylöjärven kaupungista työnantajana etenkin hoitotyötä tekeville ja hoitoalan opiskelijoille, viestiä työmahdollisuuksista sosiaalisessa mediassa, kontaktoida sijaisia ja koordinoida varahenkilöstöä. 

- Uskon, että sairaanhoitajan työstä on apua rekrytointikoordinaattorin tehtävässä. Varahenkilönä olen tehnyt työvuoroja muun muassa akuuttiosastolla, kotitiimissä sekä kuntoutus- ja muistikeskuksessa. Osaan kertoa omakohtaisesti näistä yksiköistä ja tiedän, mitä hoitoalan työ pitää sisällään. 

Rekrytoinnin kehittämisprojektin ja koordinaattorin työn tavoitteena on luonnollisesti saada osaavaa henkilökuntaa monipuolisiin sosiaali- ja terveysalan tehtäviin, joita kaupunki tarjoaa. 

- Ylöjärvi on strategiansa mukaisesti kehitysmyönteinen ja rohkea. Myös rekrytointiprosessia tulee katsoa uusin silmin, Eveliina Erola pohtii. 

Esimerkiksi tällä hetkellä Erolalla on työn alla Kuntarekry-ohjelman sijaispankin käyttöönotto. Sijaispankki toimii samalla Kuntarekry.fi-sivustolla, jolla julkaistaan kaikki kaupungin avoimet työpaikat. 

Eveliina Erola vastaa mielellään sosiaali- ja terveysalan työpaikkoihin liittyviin kysymyksiin. Jos vastaus ei ole heti tiedossa, hän lupaa selvittää asian. 

Rekrytointikoordinaattori Eveliina Erola (sote-palvelut), henkilökuva yllä
p. 041 730 2044, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi 

www.ylojarvi.fi/tyopaikat