Eppu Normaali

Ylöjärvelle nousee Eppu Normaali -veistos kesällä 2018

Julkistamistilaisuus ke 29.8.2018 klo 18
Ylöjärven kaupungintalon aukio, Kuruntie 14, Ylöjärvi

Ylöjärven kaupungin tilaama Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä keskiviikkona 29.8.2018. Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja teos sijoitetaan näkyvälle paikalle Ylöjärven kaupungintalon aukiolle.

Julkistamistilaisuus alkaa kello 18 ja sen juontaa toimittaja Arto Nyberg. Paikalla ovat juhlan päätähdet eli kuvanveistäjä Kimmo Schroderus ja Eppu Normaali -yhtye. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Eppu Normaalin ystävät läheltä ja kaukaa!

Ylöjärven kaupunki haluaa kunnioittaa veistoksella ylöjärveläisyhtyeen poikkeuksellisen pitkää ja hienoa uraa. Veistoshanketta on valmisteltu ja viety eteenpäin yhteistyössä kaupungin ja Eppu Normaali -yhtyeen kesken.

Veistoshanke on taiteellisesti kunnianhimoinen. Tavoitteena on visuaalisesti merkityksellinen, näyttävä ja aikaa kestävä teos. Teoksen materiaali on haponkestävä teräs.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen.

Tiedotteet:

Eppu Normaali -yhtyeen ura alkoi Ylöjärven lukiossa vuonna 1976

Eppu Normaali, Suomen menestynein yhtye, perustettiin Ylöjärven lukiossa vuonna 1976. Yhtye on myynyt liki 2 miljoonaa levyä, joista se on vastaanottanut 42 jalometallilevyä. Yhtyeen suosituimpia biisejä ovat ”Vuonna ’85”, ”Murheellisten laulujen maa”, ”Kitara, taivas ja tähdet”, ”Nyt reppuni jupiset, riimisi rupiset” ja ”Baarikärpänen”.

Eppu Normaali oli ensimmäinen kotimainen yhtye, joka myi stadionin loppuun (2004). Yhtye teki saman uudelleen Tampereen Ratinan stadionilla 40-vuotisjuhlavuonnaan 2016. Bändistä on tehty myös kirja ja elokuva. 

www.eppunormaali.fi

Eppu Normaali: Martti Syrjä (laulu), Mikko "Pantse" Syrjä (kitara, laulu), Juha Torvinen (kitara), Sami Ruusukallio (basso, laulu) ja Aku Syrjä (rummut). Kuva Harri Hinkka.

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus (s.1970) tunnetaan kookkaista teräsveistoksistaan ja Ars Fennica -palkinnostaan (2004).

www.kimmoschroderus.com

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus palkittiin Ars Fennica -palkinnolla vuonna 2004. Kuva Noora Schroderus.

Veistoksen sijoituspaikka, Ylöjärven kaupungintalon aukio

Veistos sijoitetaan Ylöjärven kaupungintalon aukiolle (Kuruntie 14). Aukiota reunustavat kaupungintalo, kaupungin perusturvakeskus sekä vanha Räikän rakennus. Aukiolta on näköyhteys Ylöjärven kirkolle.

Veistos sijoitetaan siten, että se näkyy hyvin Kuruntielle. Kuva Rami Marjamäki.

Yhteiskuvassa

Eppu Normaali kaupungintalon aukiolla veistoshankkeen julkistustilaisuudessa 6.6.2017, taustalla kuvanveistäjä Kimmo Schroderus. Kuva Rami Marjamäki.


Sivu päivitetty 20.4.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi