Eppu Normaali

Ylöjärvelle nousee Eppu Normaali -veistos kesällä 2018

Ylöjärven kaupunki toteuttaa Eppu Normaali -veistoksen, joka valmistuu kesällä 2018. Veistoshanke julkistettiin 6.6.2017.

Ylöjärven kaupunki haluaa kunnioittaa veistoksella ylöjärveläisyhtyeen poikkeuksellisen pitkää ja hienoa uraa. Veistoshanketta on valmisteltu ja sitä viedään eteenpäin yhteistyössä kaupungin ja Eppu Normaali -yhtyeen kesken.

Kaupunki tilaa teoksen kuvanveistäjä Kimmo Schroderukselta. Veistoshanke on taiteellisesti kunnianhimoinen. Tavoitteena on visuaalisesti merkityksellinen, näyttävä ja aikaa kestävä teos. Teoksen materiaali on haponkestävä teräs.

Veistos valmistuu loppukesästä 2018, ja se sijoitetaan keskeiselle paikalle Ylöjärven kaupungintalon aukiolle, lähelle ylöjärveläisten suosimaa Räikänpuistoa.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen.

> Veistoshankkeen julkistaminen 6.6.2017

Eppu Normaali -yhtyeen ura alkoi Ylöjärven lukiossa vuonna 1976

Eppu Normaali, Suomen menestynein yhtye, perustettiin Ylöjärven lukiossa vuonna 1976. Yhtye on myynyt liki 2 miljoonaa levyä, joista se on vastaanottanut 42 jalometallilevyä. Yhtyeen suosituimpia biisejä ovat ”Vuonna ’85”, ”Murheellisten laulujen maa”, ”Kitara, taivas ja tähdet”, ”Nyt reppuni jupiset, riimisi rupiset” ja ”Baarikärpänen”.

Eppu Normaali oli ensimmäinen kotimainen yhtye, joka myi stadionin loppuun (2004). Yhtye teki saman uudelleen Tampereen Ratinan stadionilla 40-vuotisjuhlavuonnaan 2016. Bändistä on tehty myös kirja ja elokuva. 

www.eppunormaali.fi

Eppu Normaali: Martti Syrjä (laulu), Mikko "Pantse" Syrjä (kitara, laulu), Juha Torvinen (kitara), Sami Ruusukallio (basso, laulu) ja Aku Syrjä (rummut). Kuva Harri Hinkka.

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus (s.1970) tunnetaan kookkaista teräsveistoksistaan ja Ars Fennica -palkinnostaan (2004).

www.kimmoschroderus.com

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus palkittiin Ars Fennica -palkinnolla vuonna 2004. Kuva Noora Schroderus.

Veistoksen sijoituspaikka, Ylöjärven kaupungintalon aukio

Veistos sijoitetaan Ylöjärven kaupungintalon aukiolle (Kuruntie 12). Aukiota reunustavat kaupungintalo, kaupungin perusturvakeskus sekä vanha Räikän rakennus. Aukiolta on näköyhteys Ylöjärven kirkolle.

Veistoksen tarkka sijainti aukiolla määritellään syksyn 2017 aikana. Kuva Rami Marjamäki.

Yhteiskuvassa

Eppu Normaali kaupungintalon aukiolla veistoshankkeen julkistustilaisuudessa 6.6.2017, taustalla kuvanveistäjä Kimmo Schroderus. Kuva Rami Marjamäki.


Sivu päivitetty 11.10.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi