Eppu Normaali

Ylöjärvelle nousee Eppu Normaali -veistos 

Julkistamistilaisuus ke 29.8.2018 klo 18
Ylöjärven kaupungintalon aukio, Kuruntie 14, Ylöjärvi

Ylöjärven kaupungin tilaama Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa. 

Ohjelma klo 18-19

  • Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto, Ylöjärven kaupungin tervehdys
  • Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen, veistoksen julkistaminen
  • Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus, puheenvuoro
  • Eppu Normaali, puheenvuoro
  • Yllätysohjelmaa
  • Tilaisuuden juontaa toimittaja Arto Nyberg

Myyntipisteitä

Juhla-alue kattaa kaupungintalon aukion lisäksi Ylöjärven Kirkkopuiston sekä näiden välissä olevan tiealueen. Kirkkopuistossa on paikallisten yrittäjien myyntipisteitä. Paikalla ovat Kestiherkku, Miss Ada on Wheels -ruokarekka, Mokkamestarit, Suklaatila sekä Ylöjärven lukion oppilaiden letturyhmä. Backstage Rock Shop myy Eppujen fanituotteita ja Ylöjärven Uutiset jakaa yleisölle Eppu Normaali -erikoisliitettä.

Liikennejärjestelyt

Kuruntie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä kaupungintalon kohdalta välillä Asemantie - Koivumäentie klo 17-19.30. Linja-autot ohittavat sulkukohdan Asemantien ja Pajulantien kautta (katso karttakuva).  

Ylöjärven kaupungintalolle pääsee Tampereen seudun joukkoliikenteen busseilla 80, 81 ja 85. Tampereelta päin tultaessa kaupungintalon lähin pysäkki siirtyy tiesulun vuoksi Asemantielle; pysäkki on näköetäisyydellä juhla-alueesta.

Teivon ravikeskuksen pysäköintialue toimii veistosjuhlan etäparkkina, josta on nonstop-bussikuljetus kaupungintalolle klo 16.30 alkaen. Paluukuljetukset alkavat juhlan päätyttyä noin klo 19. Etäpysäköinti ja kuljetus ovat maksuttomia.

Kaupungintalon läheisyydessä on hyvin rajallisesti yleisöparkkipaikkoja; niitä on jonkin verran lähinnä Räikän ja Aron rannassa sekä Leija-kirjaston ja Vanhan koulun piha-alueilla.

Tervetuloa Eppu Normaalin ystävät läheltä ja kaukaa!

Kunnianosoitus suomirockin jättiläiselle

Ylöjärven kaupunki haluaa kunnioittaa veistoksella ylöjärveläisyhtyeen poikkeuksellisen pitkää ja hienoa uraa. Veistoshanketta on valmisteltu ja viety eteenpäin yhteistyössä kaupungin ja Eppu Normaali -yhtyeen kesken.

Veistoshanke on taiteellisesti kunnianhimoinen. Tavoitteena on visuaalisesti merkityksellinen, näyttävä ja aikaa kestävä teos. Teoksen materiaali on haponkestävä teräs. Kyseessä ei ole näköisteos; veistoksen idea kumpuaa yhtyeen historiasta.

Veistoksen budjetti on noin 100 000 euroa ja se katetaan pääosin kaupungin saamilla testamenteilla, jotka on osoitettu kulttuuritarkoitukseen.

Tiedotteet:

Eppu Normaali -yhtyeen ura alkoi Ylöjärven lukiossa vuonna 1976

Eppu Normaali, Suomen menestynein yhtye, perustettiin Ylöjärven lukiossa vuonna 1976. Yhtye on myynyt liki 2 miljoonaa levyä, joista se on vastaanottanut 42 jalometallilevyä. Yhtyeen suosituimpia biisejä ovat ”Vuonna ’85”, ”Murheellisten laulujen maa”, ”Kitara, taivas ja tähdet”, ”Nyt reppuni jupiset, riimisi rupiset” ja ”Baarikärpänen”.

Eppu Normaali oli ensimmäinen kotimainen yhtye, joka myi stadionin loppuun (2004). Yhtye teki saman uudelleen Tampereen Ratinan stadionilla 40-vuotisjuhlavuonnaan 2016. Bändistä on tehty myös kirja ja elokuva. 

www.eppunormaali.fi

Eppu Normaali: Martti Syrjä (laulu), Mikko "Pantse" Syrjä (kitara, laulu), Juha Torvinen (kitara), Sami Ruusukallio (basso, laulu) ja Aku Syrjä (rummut). Kuva Harri Hinkka.

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus (s.1970) tunnetaan kookkaista teräsveistoksistaan ja Ars Fennica -palkinnostaan (2004).

www.kimmoschroderus.com

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderus palkittiin Ars Fennica -palkinnolla vuonna 2004. Kuva Noora Schroderus.

Veistoksen sijoituspaikka, Ylöjärven kaupungintalon aukio

Veistos sijoitetaan Ylöjärven kaupungintalon aukiolle (Kuruntie 14). Aukiota reunustavat kaupungintalo, kaupungin perusturvakeskus sekä vanha Räikän rakennus. Aukiolta on näköyhteys Ylöjärven kirkolle.

Veistos sijoitetaan siten, että se näkyy hyvin Kuruntielle. Kuva Rami Marjamäki.

Yhteiskuvassa

Eppu Normaali kaupungintalon aukiolla veistoshankkeen julkistustilaisuudessa 6.6.2017, taustalla kuvanveistäjä Kimmo Schroderus. Kuva Rami Marjamäki.


Sivu päivitetty 20.8.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi