Raideliikenteen edistäminen

Ylöjärvi on sitoutunut kaupunkistrategiassaan kehittämään joukkoliikennettä ja liikennejärjestelmää sekä edistämään raideliikenteen toteutumista. 

Lähivuosina Ylöjärven joukkoliikenne järjestetään linja-autoilla, mutta pitkällä tähtäimellä se voidaan mahdollisesti toteuttaa myös raideliikenteen avulla linja-autoilla hoidettavan syöttöliikenteen tukemana. Perimmäisenä tavoitteena on lisätä joukkoliikenteen käyttöä.

Tampereen raitiotien ensimmäisen osan, Pyynikintori-TAYS-Hervanta, kaupallinen liikennöinti alkaa 9.8.2021. Päätös kakkososasta Lentävänniemi-Pyynikintori tehdään Tampereen kaupunginvaltuustossa viimeistään syksyllä 2020.

Raitiotien mahdollisia laajenemissuuntia Kangasalle, Pirkkalaan ja Ylöjärvelle on tarkasteltu Tampereen kaupunkiseudun keväällä 2018 valmistuneessa esiselvityksessä. Seudullisen esiselvityksen jatkotyönä käynnistetään raitiotien kaksivuotinen yleissuunnittelu, jonka tulokset ja johtopäätökset palvelevat kuntien ja kaupunkien yleis- ja asemakaavoitusta, katusuunnittelua ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnittelua.

Yleissuunnittelun toteuttavan tahon kilpailutuksen ja palveluhankinnan päättää Tampereen kaupunki, jolle Ylöjärven kaupunginhallitus antoi 25.3.2019 hankintavaltuutuksen. Tavoitteena on aloittaa yleissuunnittelu touko-kesäkuun 2019 vaihteessa ja saada työ valmiiksi vuoden 2020 loppuun mennessä. Yleissuunnitelma ei ole sitova eikä tähtää välittömään raitiotien rakentamiseen.

Lue myös: Tampereen raitiotien seudullinen yleissuunnittelu alkamassa

Kuva: Tampereen raitiotie Oy


Sivu päivitetty 7.12.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi