Yhdistykset M-S

Mannin asukasyhdistys

www.manninkyla.net/
sijainti kartalla

Kyröskosken Manni. Kosken ja tehtaan tuntumaan aikanaan rakennettu työntekijöiden asuinalue. Paijalan hiekkaranta. Entisaikaankin suosittu kokoontumispaikka kesäisin.

Nykypäivänä kylä on kasvanut. Vanha Manni, Uusi Manni, Vilpee, Litukka, Litukanrinne ja Särkänmäki. Pirkan ura halkoo kylää ja tuo tuhansia ohikulkijoita upeisiin harjumaisemiin. Korkealta kelpaa katsella Kyrösjärven selälle ja kauemmaksikin. Asukasyhdistys vuokraa Paijalan tiloja.


Metsäkylän omakotiyhdistys

sijainti kartalla


Mutalan alueen asukasyhdistys

​​sijainti kartalla

Mutalan kehittyvällä alueella on noin 300 kotitaloutta. Kauniiseen maalaismaisemaan Näsijärven rannalle saapuu kesäkaudeksi runsaasti myös mökkikansaa.

Mutalan sydän on Mutalan koulu urheilukenttineen. Koulun yhteydessä on myös päiväkoti. Koulun alueella on paljon toimintaa kouluajan ulkopuolella.

Mutala tunnetaan myös hikipallosta, jota on pelattu kylällä jo 40 vuotta. Tämän jäälajin vuosittaisista "MM-kisoista" vastaa Mutala JR ry.

Mutalan asukasyhdistys on asukkaiden asialla asumisviihtyisyyden, turvallisuuden sekä yhteistoiminnan kehittämisessä.
 

Mutalan seurantalo

Ylöjärven-Mutalan maa- ja kotitalousseura vuokraa juhlakäyttöön kesäaikana Mutalan seurantaloa. Tiedustelut ja varaukset: p. 03 378 1041 (Marja Tapiainen).


Niemikylä-Hainari -kylätoimikunta

sijainti kartalla


Nisun kyläyhdistys

sijainti kartalla


Parkkuun seudun kyläyhdistys

sijainti kartalla

Parkkuun kylä on perinteinen, vireä kylä Kurussa. Parkkuu valittiin Pirkan kylät ry:n vuoden kyläksi vuonna 2006. Parkkuu sai oikeuden käyttää Kurun vaakunaa kunnan liityttyä Ylöjärveen vuonna 2009.

Näsijärven rannalla sijaitsevalle Parkkuun seudulle ovat tyypillisiä kauniit vesistöjen pirstomat, välillä kumpuilevat ja avarat, välillä metsäiset maisemat. Ajan saatossa maanviljelyksen ja kylässä toimineiden myllyjen, pajojen ja kivenhakkaajien ansiosta kylästä on muodostunut osa paikallista omaleimaista kulttuurimaisemaa. Parkkuun kylä on rauhallinen ja turvallinen elinympäristö luonnosta pitäville ja erityisesti lapsille oiva kasvuympäristö.  Liikunnan harrastamista edistää urheiluseura Parkkuun Leijonat.

Kylällä on perinteikäs Seuratalo sekä vuonna 2006 valmistanut Seurahuone, joita vuokraa Parkkuun Seuratalo Oy. Tiedustelut: Janne Sarvijärvi, p. 0400 337 552, etunimi.sukunimi@phpoint.fi.

Kyläyhdistys vuokraa kahvinkeitintä ja kahvikuppeja (haettavissa Parkkuun seuratalolta) sekä klapisirkkeliä (haettavissa Ala-Toikosta). Seuratalolla varauksia hoitaa Riitta Laurila, p. 045 130 5961 ja Ala-Toikossa Janne Sarvijärvi, p. 0400 337 552, etunimi.sukunimi@phpoint.fi.


Pengonpohjan kyläyhdistys

sijainti kartalla


Pikku-Pispalalaiset

sijainti kartalla

Yhteystiedot: puheenjohtaja Marja-Riitta Nieminen, p. 0400 548 094


Pinsiön kyläyhdistys

[Katso: Ylöjärven Pinsiön kyläyhdistys]


Pohjois-Kurun kylät

www.pohjoiskuru.fi
 

Poikeluksen kylätoimikunta

sijainti kartalla
Yhteystiedot: puheenjohtaja Mirkka Asp, p. 040 576 2852


Riuttasen kylätoimikunta

sijainti kartalla


Siivikkalan omakotiyhdistys

www.siivikkalanoky.palvelee.fi/
sijainti kartalla

Elinvoimainen Siivikkalan alue sijaitsee kaupungin eteläosassa Tampereen rajalla. Siivikkalassa on yli 300 oppilaan alakoulu sekä päiväkoti.

Siivikkalan omakotiyhdistys on perustettu jo vuonna 1961. Yhdistys toimii kaikkien siivikkalalaisten hyväksi, asumisen muodosta riippumatta.

Omakotiyhdistys vaikuttaa aktiivisesti ja järjestää tapahtumia ympäri vuoden. Yhdistys vuokraa erilaisia työkoneita pihan ja puutarhan hoitoon. Siivikkalan entisen kioski toimii nykyisin Kylätupa Vadelmana. Yhdistyksellä on laajat kotisivut ja se julkaisee säännöllisesti lehteä, Siivikkalan Sanomia.

Yhdistykset A - L

Yhdistykset T - Ö


Sivu päivitetty 26.5.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi