Logo ja vaakuna

Ylöjärven kaupungin logo

Ylöjärven kaupungin tunnus on Ylöjärvi-logo. Logo koostuu oranssi-sinisestä liikemerkistä ja sinisestä Ylöjärvi-tekstiosasta. Joissakin tilanteissa logosta voidaan käyttää myös versiota, jossa on näkyvissä kaupungin strategian mukainen visio ja slogan, Rohkea edelläkävijä.

Logoa on uudistettu hienovaraisesti vuonna 2012. Tällöin myös luovuttiin pystylogosta, jossa Ylöjärvi-teksti on liikemerkin alla. Alkuperäisen logon on suunnitellut graafikko Timo Koljonen ja se on otettu käyttöön vuonna 2004.

Kaupungin ulkopuoliset tahot tarvitsevat logon käyttöön luvan.

> Ylöjärven kaupungin logo pdf-muodossa
> Ylöjärven kaupungin logo jpg-muodossa

 

Ylöjärven kaupungin vaakuna

Vaakunaselitys:
Punaisessa kentässä haaruristi, jonka yläkulmassa saatteena risti, molemmat kultaa. Suunnittelija G. von Numers. Hyväksytty 12.5.1954.

Kultaväriä käytetään vain silloin, kun on mahdollista painaa Pantone-väreillä (PMS). Normaaleissa neliväripainotuotteissa väri on keltainen. Näin värin sävy saadaan pysymään puhtaana.

Kaupunki käyttää vaakunaa harkiten, yleensä vain hyvin virallisissa yhteyksissä. 

 

Graafiset elementit

Ylöjärven kaupungin visuaaliseen ilmeeseen kuuluu ja sitä elävöittävää neljä graafista elementtiä.

Elementit pohjautuvat Ylöjärvi-sarjan ryijyihin, jotka kuvaavat kehittyvää, monipuolista ja luonnonkaunista kaupunkia. Ylöjärvi-ryijyillä tarkoitetaan kaupungin 120-vuotisjuhliin vuonna 1989 suunniteltua ryijysarjaa, Kotiseudun koko kuva. Ryijysarja koostuu neljästä osasta: Ulapat, Rantapellot, Takametsät sekä Uusi aika.

Ryijyteoksen suunnittelivat Liisa ja Jukka Vesterinen, Tekstiilitaiteilijat TEXO ry. Teoksen toteutti Ylöjärven käsityökeskus. Valmiit ryijyt on sijoitettu kaupungintalolle.

 

Isännänviiri

Ylöjärven isännänviiriä myy Ylöjärvi-seura. Viirissä on kaksivärinen läpipainatus, materiaalina polyesteri. Mitat 50 cm (levein kohta) x 450 cm. Viiri sopii 8-10 metrin lipputankoon. Hinta 95 euroa. > Ylöjärvi-Seura

 

Lisätietoja

Helminen, Tiina
Tiedottaja
Viestintä
050 437 1247
etunimi.sukunimi[at]ylojarvi.fi

Sivu päivitetty 6.6.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi